ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Microsoft се включва в борбата за Skype


главата на Майкрософт - Стив БалмерГледане на Кафе
Миналата седмица стана ясно, че Facebook и Google са в преговори за стартиране на съвместен проект със Skype, или за закупуване услугите на IP-телефоните. Беше отбелязано, че във втория случай, сделката може да достигне 3 или 4 милиарда щатски долара.
  Сега се съобщава, че интерес към Skype показва друг потенциален купувач – Microsoft  Corporation, който сякаш е готов да плати 7 до 8 милиарда щатски долара. Предвид  дългосрочния дълг на Skype, общата сума на сделката може да достигне $ 8.5 милиарда. Преговорите все още не са приключили, но окончателно споразумение може да бъде постигнато "през следващите дни." Страните за сега избягват официалните коментари.
  Ако сделката се състои, закупуването на Skype ще бъде най-голямата придобивка в 36-годишната история на Microsoft. Поглъщането на IP-телефоните, наброяващо 663 милиона абонати в световен мащаб, на теория, ще позволи на компанията да засили позициите си в интернет пазара и в предлагането на нови услуги.
  Skype се готви за първично публично емитиране на акции (IPO), чието провеждане е насрочено за втората половина на годината. Според независими експерти, Skype може да се оцени на 1.0 милиард щатски долара.
  Гледане на Кафе
Дата: 10 - ти май 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Майкрософт се включва в борбата за Скайп
Майкрософт се включва в борбата за Скайп
Ако сделката се състои, закупуването на Скайп ще бъде най-голямата придобивка в 36-годишната история на Майкрософт.
Bat - летяща компютърна мишка
Комплектът Bat включва платформа и мишка с магнитен пръстен, издържаща теглото на човешка ръка.
Превърнаха виадукт в мощен алтернативен генератор на енергия
Идейният проект на италианските архитекти включва комбинирано използване на слънчеви панели и вятърни турбини. Едно мостово съоръжение ще осигури енергийните нужди на малък град.
Нужно ли е да се продължава войната с наркотиците
Борбата срещу наркотиците със силови методи е безсмислена и опасна. Така смятат участниците в неправителствената организация, обединяваща политици, писатели и милиардери. Поради това е необходимо… какво?
ASUS Zenbook - ултрабуци с диагонал на дисплея 11,6 и 13,3 инча
Серията Zenbook включва моделите UX21 и UX31 с диагонал на дисплея, съответно, 11.6 (1366 ? 768) и 13.3 (1600 ? 900 пиксела) инча. Корпусът на компютрите е изработен от алуминиева сплав, а дебелината не надвишава 17 милиметра.
Седем от най-обещаващите възможности за възкресение
Сензорен костюм, крионика, биоприсъствие – много са опитите животът след смъртта да стане реалност. Борбата на човечеството със смъртта датира от зараждането на човешката цивилизация.
Microsoft направи първата демонстрация на итерфейса на Windows 8
Компанията Microsoft демонстрира за първи път, намиращата се още в процес на разработка, платформа на Windows 8, предназначена за персонални компютри.
Открита е причина за устойчивостта на рака на млечната жлеза към химиотерапия
Ракът на гърдата е една от най-често срещаните форми на рак. Само във Великобритания ежегодно се диагностицират по 46 хиляди жени. Повече от 75% от случаите подлежат на антиестрогенната терапия. Раковите клетки често съдържат на повърхността ...
Седем идеи, които могат да променят света
Идеи, които си струва да се опитат.
Допълнението към играта Dead Island ще излезе в средата на ноември
Допълнението Bloodbath Arena на зомби-хоръра Dead Island (издател - Deep Silver) ще се появи в средата на ноември, казват разработчиците от полското студио Techland.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други