ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Учените са създали лекарство, снижаващо негативните последствия от инфаркта


Гледане на Кафе
Във Великобритания е създадено и преминало първите тестове лекарство, способно да снижи с 60 % негативните последствия за организма от инфаркт и инсулт.
  Както съобщава лондонският вестник „Daily Mail”, разработеното от научна група на Лестърския университет лекарство, намалява отмирането на мозъчните  и сърдечни клетки, останали без кислород в резултат на запушени съдове.
  Средството вече е изпитано върху животни и е преминало проверките с използване на човешка кръв. Тестовете са дали позитивни резултати.
  По думите на ръководителя на екипа, след инфаркт или инсулт, най – критичен е периода от 9 – 12 часа, когато имунната система на организма задейства специални защитно – възстановителни механизми.
Учените са намерили възможност за блокиране на тези механизми, чрез инжектиране на антитела, като така не позволяват на организма да отхвърли клетките, които в течение на определено време са били лишени от кислород.
  Очаква се новото лекарство да се появи на пазара в близките две години.
  Гледане на Кафе
Дата: 20 - ти април 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Лекарство, снижаващо негативните последствия от инфаркта
Лекарство, снижаващо негативните последствия от инфаркта
Във Великобритания е създадено и преминало първите тестове лекарство, способно да снижи с 60 процента негативните последствия за организма от инфаркт и инсулт.
Лекарство от хлебни дрожди ще лекува рани
Норвежката компания Biotec Pharmacon въз основа на хлебна мая е разработила средство, което ускорява зарастването на рани.
Историята за това, как скромни китайски учени са изобретили мощно лекарство срещу малария
Преди четиридесет години, таен военен проект на комунистически Китай подари на света едно от най-големите открития в съвременната медицина.
Есенният минзухар може да спаси човечеството от рак
Отровният алкалоид колхицин, съдържащ се в есенните минзухари, може да се окаже универсално средство против рак. Учените са открили начин, да го насочват към раковите образувания така, че попътно да не убива здрави клетки.
Една таблетка може да ви избави от неприятните спомени
Учените от университета в Монреал (Канада) са намерили начин да заличават лошите спомени, потискайки нивото на хормона кортизол. Смята се, че лошите спомени са свързани с този хормон и според идеята на учените, контролирайки ниво му, ...
Морски бактерии ще помогнат да се отървете от синузита
Хората със синузит страдат от непрекъсната хрема, главоболие, нарушение на съня, общо неразположение и др.
Любопитки
Забавни и любопитни факти
Неочаквано решение на японски изобретател
Японският изобретател Исе Коге предлага, тайфуните да бъдат унищожавани из-под водата с помощта на специално изработени подводни помпи.
Затлъстяването в младежка възраст значително съкращава живота
Младите хора с наднормено тегло са изложени на риск от по – ранна смърт от връстниците си, даже ако в последствие се избавят от излишните килограми, уверени са учените от Университета на Северна Каролина в Чапъл Хил - САЩ.
Разработен е софтуер за анонимност на фотографа
Програмата обработва две или повече снимки и сменя гледната точа, което затруднява определянето на автора.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други