ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Концепция за „лента“ нагревател – охладител


Гледане на Кафе
Авторът на идеята за компактно устройство, което може да загрява или охлажда храна, е един от победителите в конкурса, проведен от добре познатия производител на битова техника - Electrolux.
  Проектът на бъдещият специалист по промишлен дизайн, настоящ студент в австралийския Университет Monash Enzo Kocak, е наречен просто - Ribbon («Лента»).
  Устройството ще представлява широка двустранна лента от гумирана пластмаса с метални нишки за фиксация на формата, с която ще може да обвиете съда с обяда си или бутилка вино. Страната с черен цвят – загрява, а бялата – охлажда. Потребителят може да избира - между единична лента и няколко, разположени в квадрат, върху който да поставите, примерно, тиган.
  Енергията се осигурява от батерии и термоелектрическо оборудване, което под действието на тока отделя или поглъща топлина. Интерфейсът се състои от чифт бутони и индикатор с органични светодиоди (OLED), сигнализиращи за температурния режим и степента на зареждане на батерията.
  Проектът е заел второ място в конкурса за млади дизайнери Electrolux Design Lab, а г-н Enzo Kocak е получил 3000 евро и възможността да реализира проекта си в близко бъдеще.
Гледане на Кафе
Дата: 13 - ти септември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Концепция за лента нагревател охладител
Концепция за лента нагревател – охладител
Авторът на идеята за компактно устройство, което може да загрява или охлажда храна, е един от победителите в конкурса, проведен от добре познатия производител на битова техника - Electrolux.
Nokia GEM – концепция за телефон със солидна сензорна повърхност
Дизайнерите от изследователския център на Nokia показват, какво би могло да бъде бъдещето на мобилните телефони.
Индийски архитект е предложил град – тръба
Индийският студент по архитектура Абхинав Шарма предлага една много красива концепция за голям, закрит от всички страни град, който би могъл да са построи буквално над река Ямуна в Делхи.
Футуристична концепция за чадър от 2050г - Airblow 2050
Дори най-невероятните предмети на бъдещето ще се основават на технологии, които се разработват днес.
Нов дизайн за Facebook
Във Facebook решиха да променят дизайна на потребителската новинарска лента.
Прахосмукачка от картон
В качеството на своя дипломна работа, студентът Джейк Тайлър от Университа Лофбъро , предложил концепция за прахосмукачка, отговаряща на най – строгите екологични изисквания.
Във Великобритания е изобретен -Кортиев орган-
В основата на устройството са така наречените звукови кристали, представляващи група от вертикални цилиндри, чиито размер и местоположение са подбрани в съответствие с определена честотна лента.
ASRock X79 Extreme7: дънна платка за мощни десктопи
Компанията ASRock, според слухове от информирани уеб- източници, през ноември ще предложи дънна платка X79 Extreme7 за процесори Intel Sandy Bridge-E в LGA 2011.
Намерен е удобен метод за обработка на метално стъкло
В лабораторията на Калифорнийският технологичен институт успешно е изпробван нов метод за обработка на заготовки от метално стъкло.
Стъкло, което може да се навива на руло
Тери Oтт, инженер от Corning Inc., разработил начин за серийно производство на гъвкаво стъкло, което буквално може да се навива на рула.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други