ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Компютърът се е „научил” да разпознава езика на жестовете


Гледане на Кафе
  Японски изследователи от университетите в Осака и Шиншу са разработили система, способна да преобразува жестовете от езика на глухонемите в символи.
  Комплексът Fingual се състои от компютър със специализиран софтуер и специални ръкавици с постоянни магнити, монтирани на върха на всеки пръст.
  Измененията в магнитното поле, възникващи при жестикулация, се регистрират от магнитни сензори и се изпращат за обработка в компютъра. Получената информация се анализира и се преобразува в символи. За да се ускори процесът на разпознаване, като шаблон Системата използва данни за характеристиките на магнитното поле на отделни жестове.
  Разработчиците са предвидили възможност за индивидуално конфигуриране на Системата по поръчка на потребителя, което ще подобри разпознаваемостта на жестовете над 90 %. Когато жестикулира непознат, процентът пада до 80-90 %.
  Гледане на Кафе
Дата: 24 - ти март 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Компютърът се е научил да разпознава езика на жестовете
Компютърът се е научил да разпознава езика на жестовете
Японски изследователи от университетите в Осака и Шиншу са разработили система, способна да преобразува жестовете от езика на глухонемите в символи.
Научиха робот да разпознава продукти от супермаркет
Механичният помощник сортира покупките Ви, поставя ги в плик и Ви помага да ги отнесете в къщи.
Ръкавици, превеждащи жестовете в гласови съобщения
Украинската разработка Enable Talk получи една от основните награди на международният конкурс Imagine Cup, който се организира всяка година от Microsoft.
MyScript Calculator за iOS и Android разпознава почерк и пресмята
Пресмятането с калкулатор е много по-лесно, отколкото на ръка – с това е сложно да се спори.
Има ли някакъв смисъл в езика?
Езикът е една от най – големите загадки на човечеството. Съществуват хиляди езици, неприличащи един на друг. Във всеки език има хиляди думи, които изглеждат произволно избрани, без оглед на това, което се предполага, че трябва да обозначат. ...
Хората ще се учат да управляват неща със силата на мисълта
Американски специалисти от Калифорнийския университет в Сан Диего са разработили устройство, позволяващо управлението на телефона да става без помощта на ръцете.
Работа без прекъсване – може ли компютърът да не се страхува от грешки
Работещ гладко компютър, без аварийно спиране, си остава мечта от незапомнени времена.
Смартфонът Pantech Vega LTE се управлява с жестове
Устройството може да разпознава жестове пред екрана. Някои команди могат да бъдат дадени, дори без да докосвате сензорния дисплей.
Как да пишем без клавиатура
Какво ще кажете, ако пишете с ръка във въздуха.
Почина Денис Ричи, създателят на програмния език C
В дома си в Мъри Хил (Ню Джърси, САЩ), на 70-годишна възраст, почина Денис Ричи (Dennis MacAlistair Ritchie), създателят на езика за програмиране C и основен разработчик на операционната система UNIX.
123
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други