ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Китай формира киберармия


Гледане на Кафе
Първото подразделение от 30 човека вече е застъпило на служба. Властите упорито уверяват обществеността, че задачата му ще бъде обезпечаването на мрежовата безопасност.
  Хакерите представляват заплаха както за граждански, така и за военни институции. Китай е твърде слаба по отношение на онлайн сигурността. Затова „Народно- освободителната армия е наела група от професионалисти, да отрежат истината в утробата” -  съобщава говорителят на министерството на отбраната, уточнявайки, че решението е „временно и не представлява заплаха за други държави”.
  Групата, наречена „Синята киберкоманда” е разположена в южната част на страната, във военният окръг Гуандун.
  Оскъдните коментари на военните чиновници са породили вълна от подозрения в западната преса. По – специално, се твърди, че разходите за  бойци на виртуалния фронт се изчисляват на милиони долари, а намеренията на властите съвсем не са „мирни”.
  До истинска „мрежова война” за сега няма да се стигне, но да кажем през февруари 2012 г., както твърдят американските разработчици на антивирусния софтуер McAfee, китайските хакери ще се „къпят” във файловете на нефтените гиганти и ще крадат финансови документи и друга поверителна информация.
  В свое оправдание „Поднебесната”, чрез джобните средства за масова информация, сълзливо заявява, че възможността за китайски АйТи специалисти е доста ограничена и често преувеличавана от Запада. Така или иначе, дейността на армейският кибервзвод, очевидно е под формата на Web цензура, допълвайки „Великата Китайска стена”.
  Гледане на Кафе
Дата: 28 - ми май 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Китай формира киберармия
Китай формира киберармия
Първото подразделение от 30 човека вече е застъпило на служба. Властите упорито уверяват обществеността, че задачата му ще бъде обезпечаването на мрежовата безопасност.
Китай ще пуска суперкомпютър – собствена разработка
През близките месеци в Китай ще заработи първият суперкомпютърен комплекс, в състава на който влизат само китайски компоненти.
Китай започва строителството на най – големия радиотелескоп в света
Най-големият и известен телескоп в света "Аресибо", намиращ се в Пуерто Рико, е на път да остане на заден план. В провинция Гуейджоу в южен Китай започна изграждането на ново инженерно чудо.
В Китай започнаха преследвания за недостоверни уеб-публикации
Китайските власти ожесточават цензурата на интернет: в затвора може да отиде всеки уеб-потребител, разпространяващ невярна информация.
Ръководителят на eBay критикува интернет-политиката на Китай
Президентът и главен изпълнителен директор на eBay John Donahoe изрази недоволство от строгия контрол на киберпространството, предприет от китайските власти.
В Китай е създаден екран-хамелеон
Китайски учени, под ръководството на Джун-цзе Гу от Югоизточния университет в Нанкин са разработили екран, състоящ се от слой частици, които могат да променят светлоотразителната способност, варирайки около основния цвят.
Генетичната селекция също е изобретение на древен Китай
Беше изяснено, че преди 10 000 години китайските селяни, култивиращи ориз, станали пионери в генетичната селекция, която с малко отстъпва на съвременната.
В Китай е построен най-дългия мост в света
Жителите на Поднебесната империя поставиха поредния световен рекорд. Този път пекинците успяха да построят най-дългия мост в света. Дължината му е 43 км.
Историята за това, как скромни китайски учени са изобретили мощно лекарство срещу малария
Преди четиридесет години, таен военен проект на комунистически Китай подари на света едно от най-големите открития в съвременната медицина.
Екомобил за китайския еко-град
Chevrolet и проектантите на зеления мини-град, който ще издигнат строители от Китай и Сингапур, подписаха споразумение за тестването на двуколесното електрическо средство за придвижване - EN-V.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други