ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Китайски роботи играят тенис на маса


  В продължение на четири години, китайски изследователи от университета в Чженцзян, са разработвали роботи, умеещи да играят тенис на маса.

Гледане на Кафе
Роботи-тенисисти. (снимка: PhysOrg)

  Механизираните играчи са високи около 160 см и тежат 55 кг. За проследяването на топката в пространството отговарят камери, предаващи изображението със скорост 120 кадъра в секунда. Вграден процесор и специализиран софтуер изчисляват скоростта и траекторията на топката.
  Роботите са в състояние да определят мястото на съприкосновение между топчето и масата с точност до 2,5 см. Роботите могат да играят както един с друг, така и с хора. За разлика от професионалните спортисти, робо-тенисистите не владеят техниката за „усукване“  и „подсичане“ на топчето.
  Разработката на механизираните тенисисти е част от цялостна програма за създаване на иновативни технологии за автоматизация. Китайските учени планират представянето на роботи, които могат да извършват работа във фермата.

Гледане на Кафе
Дата: 17 - ти октомври 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Китайски роботи играят тенис на маса
Китайски роботи играят тенис на маса
В продължение на четири години, китайски изследователи от университета в Чженцзян, са разработвали роботи, умеещи да играят тенис на маса.
Десет технологии, които ще променят човешкия живот през 2100 година
Към 2030 г. е възможно човечеството да овладее телепатията. Още сега в мозъка на парализирани вграждат чипове, чрез които те се обучават със силата на мисълта да пишат електронни писма, да играят видеоигри и да сърфират в интернет.
Еволюционната необходимост от алтруизъм е доказана от роботи
Експерименти на швейцарски учени са потвърдили теорията, че да помага на близки роднини е от полза за отделния човек, тъй като помага за поне частичното предаване на гени.
Китайски букви. Буква В – страница 4
Китайски букви. Буква В – вежда, Вие говорите ли китайски?, възражение, възторг, варварин, въздушен балон, врана, варицела, вишня, век, виолончело
В Европа се появи ролевият екшън Dark Souls
На 7 октомври играта влезе в Стария свят, а в САЩ и Канада – 4 дни по – рано. Впрочем, първи на Dark Souls са могли да играят японците – още от 22-ри септември. Проектът е разработен от студио FromSoftware1S SoftKlab .
Роботи – бебета ще помагат при изучаване на процеса на формиране на човешкото ходене
Механичните същества не само се движат като едногодишни деца, но са в състояние да се учат на нови движения.
Китайски букви. Буква Б – страница 12
Китайски букви. Буква Б – болка, бърза вода, безполезен, безкористен, безвреден, барабанчик, барабан, Бог, болкоуспокояващо
Китайски букви. Буква В – страница 2
Китайски букви. Буква В – вход, валдхорна, вилица, вкус, водолаз, влакно, вражда, вентилатор, влюбвам се, взрив
Китайски букви. Буква Б – страница 11
Китайски букви. Буква Б – блаженство, благословия, блаженна, блеене, бреза, биография, билярд, библия, Бевърли Хилс, бестселър
Китайски букви. Буква В – страница 1
Китайски букви. Буква В – въздушен балон, висше общество, вещица, вожд, водородна бомба, Великата китайска стена, величие, вратар
123456 ... 8
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други