ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Китайският портал Alibaba <<много иска>> да купи Yahoo!


  Частната инвестиционна фирма Silver Lake, китайският портал за уеб-търговия Alibaba и руският фонд Digital Sky Technologies на предприемачите Юри Милнер и Алишер Усманов водят преговори за покупка на Yahoo!. За това съобщава Bloomberg, позовавайки се на информация, получена от „осведомени лица“.

Гледане на Кафе
Изпълнителният директор на Alibaba Джак Ма.  (снимка: Франс Прес)

  Yahoo! не е в най-добрата позиция. През септември, от поста изпълнителен директор бе уволнена Карол Барц: за две години и половина под нейно ръководство фирмата не успя да уреди бизнеса си, и не убеди управлението в своята полезност. Съветът на директорите на Yahoo! я обвини в некомпетентност: акционерите са недоволни, че компанията отказа през 2008 г. опита за поглъщане от Microsoft. Тогава сделката можеше да струва $ 47,5 милиарда, но за ръководството на Yahoo! това не бе достатъчно.
  Според изпълнителният директор на Alibaba – Джак Ма (Jack Ma), китайският портал е „много заинтересован“ от закупуването на Yahoo!. При това, Yahoo! ще остане собственик на 43 % дялов капитал от холдинга Alibaba Group.
  Преговорите между страните са в начален етап и стойността на възможната сделка не е оповестена. Има и слухове, че от покупката на Yahoo! са заинтересовани и други инвеститори, но конкретни предложения все още не са обявени.

Гледане на Кафе
Дата: 6 - ти октомври 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Китайският портал Alibaba много иска да купи Yahoo!
Китайският портал Alibaba много иска да купи Yahoo!
Частната инвестиционна фирма Silver Lake, китайският портал за уеб-търговия Alibaba и руският фонд Digital Sky Technologies на предприемачите Юри Милнер и Алишер Усманов водят преговори за покупка на Yahoo!.
Конфуций
Една от най – великите личности в историята на човечеството е китайският философ Конфуций. Той разработва учение опиращо се на личната нравственост и на схващането, че управниците трябва да служат на народа с личния си пример. Повече ...
Интервю с Ларс Хинрикс - основателят на XING
Появилата се през 2003 г. първа европейска бизнес мрежа XING, успя да купи турската мрежа Cember и две испански Neurona и eConozco. Като основен фактор за успеха на този проект, експертите определят неговата многоезичност: в момента ...
Строеж и произход на китайският йероглиф - дълголетие
Древните китайци вярвали, че занимавайки се със земеделие, т.е. с физически труд и хранейки се с плодовете на земята, човек ще живее дълго.
Учените са много близо до създаването на ваксина срещу рак
Получен е вирус, който сам намира раковите клетки и потиска растежа на метастатичните тумори, без да засяга здравите тъкани.
Съдбата на Международната космическа станция остава неясна заради аварията на руската ракета - носител
Днешните обитатели на МКС могат да издържат не много дълго, а към края на годината станцията може напълно да се обезлюди.
Ново устройство ще изключва ненужното звено в хранителната верига
Как да ядете много, без да губите фигурата си. Изобретателят на Segway знае отговора.
Изследвани са хидродинамичните и акустични свойства на тибетските пеещи чаши
Звукът на пеещите чаши служи за молитва, медитация и релаксация. Тези звукови резонатори са популяризирани от будизма, макар, че първи са започнали да ги правят тибетските огнепоклонници.
Новата уеб услугата на MIT- Videoscope, за анализ на изтеглени видео материали
Приложенията на EVM могат да бъдат много разнообразни.
Вонящите крака, като двигател на творчество
Неприятната миризма на краката причинява много страдания.
123456 ... 27
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други