ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Кафе машина ще запомня собственика по пръстовите отпечатъци


  Достатъчно е собственикът и домочадието да се докоснат до специален панел и умната машина ще приготви напитка на всеки - по любимата му рецепта.
  17-килограмовата кафе машина Xelsis Digital ID, произведена от италианската компания Saeco, собственост на Philips - е първото устройство от този вид, което успя да овладее такова "шпионско" умение. То е нужно на машината, за да запомни предпочитанията на до шест кафемана. След като напитката е готова, натискате с пръста си три пъти панела в горната и част.

Гледане на Кафе
Кафе с едно докосване. (снимка: Saeco)

  Така създавате потребителски профил и всеки път машината ви приготвя кафе по една и съща рецепта, включително силата, определено количество захар, мляко и пяна - и всичко това, в отговор на пръстовите отпечатъци. Профилът може да бъде променян по всяко време или да излезете от него, за да направите кафе за гости.
  Xelsis Digital ID може да приготвя девет вида кафе (веднага или в зададено време), да кипне вода за чай, самостоятелно да почисти съда с млякото и да затопли чашата, докато подготвя напитката.
  В замяна на разширеният набор от функции, е необходимо да приготвите порядъчна сума от $ 2700. Въпреки това, Вивиан Палмър от Philips е уверена, че продуктът ще бъде търсен от тези, които не икономисват от комфорт и желаят редовно да пият кафе по любимата си рецепта. Продажбите ще започнат в края на този месец на сайта Amazon.com.

Гледане на Кафе
Дата: 25 - ти октомври 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Кафе машина ще запомня собственика по пръстовите отпечатъци
Кафе машина ще запомня собственика по пръстовите отпечатъци
Достатъчно е собственикът и домочадието да се докоснат до специален панел и умната машина ще приготви напитка на всеки - по любимата му рецепта.
Нашето ДНК запомня, какво е било детството ни
Социално-икономическите условия, които са съпровождали човек в детството му, се записват в ДНК с помощта на епигенетичен код.
Пръстови отпечатъци и електричество
Модерните техники за дактилоскопия на местопрестъплението се развиват, но за сега са далеч от съвършенството. Обикновените способи, не винаги са надеждни. При използването на химически агенти например, взетата проба би могла да се ...
Спрей за кафе – без калории и аромат
Създадено е устройство, съдържащо няколко дози от любимата напитка под формата на прах, разпръскващо ги в устата.
Скоро по нивите могат да се появят автоматични трактори
Създадената в Белгия машина може самостоятелно да регулира скоростта си и реда на работа, приспособявайки се към състоянието на почвата.
И отново - доколко е възможно пътуване във времето
Пътуването във времето не е в противоречие с общата теория на относителността. Тя прогнозира, че времето минава по-бавно при силна гравитация, така че живеейки в бунгало, остаряваме по – бавно, отколкото на върха на небостъргач.
Американски дизайнери революционизираха принтера
Има неща, които могат да бъдат измислени само веднъж. Каноничен пример е велосипедът: постоянно се опитват да го подобрят, но никой не е не е направил нищо различно от колелото.
Любопитки
Забавни и любопитни факти
Практическо ръководство за сбъдване на мечти
Сбъдването на мечтите – това е въпрос на техника, която се нарича метапрограмиране.
Всички издания на списание Плейбой ще се появят в интернет
Списанието Playboy ще предостави достъп до пълната колекция на своите издания чрез интернет.
12
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други