ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Как сте спали – ще научите от тениската си


  Електроника, зашита в нормална тениска, с която лягате да спите, може да регистрира фазите на съня не по – зле от професионално медицинско оборудване.
  Освен с електроенцефалография (ЕЕГ), особеностите на човешката мозъчна дейност по време на сън, могат да се видят и чрез анализ на дишането. Респираторната дейност по време на сън е неритмична, но следва определени модели. Те могат да се разпознаят и да се направи извод за поведението на мозъка, във всеки един момент.
  Специалисти от Масачузетския технологичен институт (MIT), предложи тениска Somnus с датчици в гръдния кош, които наблюдават дишането. Малко външно устройство, което се побира в джоба, обработва данните и на следващата сутрин, когато бъде свързано с компютър, информира потребителя за редувалите се фази на сън.
  Удобството на изобретението е, че всеки човек може у дома да контролира, как определени навици (употребата на кафе, цигари и алкохол), физическо натоварване или стрес влияят на съня, казва един от авторите на Somnus – неврологът Matt T. Bianchi.
  Г-н Bianchi, който работи в Масачузетската болница, възнамерява да използва „тениската-чудо” в клиничната практика при страдащите от безсъние. Тези пациенти са склонни да подценяват количеството време, прекарано в сън, и изследователят очаква да им върне увереността и спокойствието, като им покаже, колко всъщност спят.
  Nyx Devices планират комерсиализирането на продукта до лятото на 2012 година. Цената на "умните" фланелки, вероятно, няма да надвишава $ 100.
 

Гледане на Кафе
Дата: 23 - ти май 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Как сте спали ще научите от тениската си
Как сте спали – ще научите от тениската си
Електроника, зашита в нормална тениска, с която лягате да спите, може да регистрира фазите на съня не по – зле от професионално медицинско оборудване.
Появи се социална мрежа за проследяване и геопозициониране на болести
Страхувате се да не прихванете настинка от свои приятели или познати, или искате да научите повече за най-типичните заболявания в даден регион? Социално – медицинска помощ ще ви окаже интернет услугата Sickweather.
Първата в света 3D-писалка за рисуване
С писалката 3Doodler може да се рисува директно във въздуха.
Революционен начин за изучаване на програмиране
Този начин е приложен на практика в Khan Academy, предлагайки на всички желаещи среда за разработка.
Учени говорят за осем тайни на човешкото тяло
Английски изследователи обявиха 8 интересни тайни за човешкото тяло. Чрез своите изследвания учените разкрили причините за изтръпванията на страната, за появата на киселини в стомаха, тайните за управлението на слуха и много други.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други