ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Как кафявите очи могат да се превърнат в сини


В САЩ е разработена технология, променяща цвета на очите с помощта на лазер. Вариантът засега е само един: хората с кафяви очи могат да ги променят в светло-сини.

  Идеята, предложена от Грег Хомер/Gregg Homer/ от калифорнийската компания Stroma Medical, е съвсем проста. Тъй като кафявият цвят на очите се дължи на излишък от пигмента меланин във външния слой на ириса, достатъчно е да го премахнете и очите ви ще станат сини. Процедурата, осъществена чрез лазер, трае около 20 секунди и е безболезнена. Очите стават сини след няколко седмици.
  Г-н Хомер работи върху своята технология в продължение на десет години, а патент е получил през 2005 година. Специалистът вярва, че този метод е отлична алтернатива на цветните контактни лещи, работи обаче само в една посока: да се върне кафявия цвят или да направите кафявите очи друг цвят, освен сини, засега е невъзможно.
  В момента Stroma Medical провежда ограничени клинични тестове и търси спонсори за по – мащабни изпитвания. Методиката, както се надява нейният автор, ще бъде достъпна през близкото полугодие. Цената на процедурата е около $ 5000.
  Синият цвят на очите е доста рядък (особено извън Европа), тъй като той е причинен от генна мутация, довела до снижено производство на меланин. Не е учудващо, че желаещи да подчертаят своята индивидуалност, заменяйки доскучалото им тъмно, не липсват. Според изследвания на Stroma Medical, те са 17,5%.

 

Гледане на Кафе
Дата: 7 - ми ноември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Как кафявите очи могат да се превърнат в сини
Как кафявите очи могат да се превърнат в сини
В САЩ е разработена технология, променяща цвета на очите с помощта на лазер. Вариантът за сега е само един: хората с кафяви очи могат да ги променят на светло-сини.
Ще може ли да заредим телефона с едно докосване на пръстите
Австралийски изследователи се опитват да превърнат пиезоелектричният филм на сензорните екрани в пълноценно зарядно устройство с търговско приложение.
Метод за трансформация на клетки без стволови посредници
Екип от изследователи от Станфордския университет (САЩ) съобщават, че са в състояние да превърнат фибробласти на човешки кожни клетки в неврони, заобикаляйки етапа на индуцирани плурипотентни стволови клетки.
Маймуните могат да правят изводи от собствените си грешки
Способността да планира своето поведение въз основа на миналия опит до сега се считаше за привилегия на човека. Изследователи от университета в Йейл показаха, че и маймуните също могат да съжаляват за неправилните си постъпки и да ...
Докинг станцията Philips Fidelio ще превърне смартфоните Android в аудиоцентър
Philips представи три докинг станции от линията Fidelio с динамики, позволяващи да превърнат комуникаторите Android в компактна аудиосистема.
Инфекциозните заболявания могат да се откриват от космоса
Учените са потвърдили зависимостта между промяната в осветеността на градовете, видна от сателитните снимки, и разпространението на инфекции.
Могат ли да се лакират ноктите с вирус
Изследователи открили, че вирусите притежават оцветяващи свойства, неотстъпващи на традиционните пигментни оцветители.
Животните могат да се контролират чрез светлина
За разлика от предишни експерименти, тук контролирането на невроните става без намеса на генното инженерство.
Скоро по нивите могат да се появят автоматични трактори
Създадената в Белгия машина може самостоятелно да регулира скоростта си и реда на работа, приспособявайки се към състоянието на почвата.
Малки антени могат да бъдат отпечатвани масово на 3D принтер
Американски инженери са създали антена, чийто размер е близък до възможния минимум. Тя ще усъвършенства безжичната връзка, вярват авторите.
123456 ... 22
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други