ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Как да точим ножовете правилно

  Вероятно всеки мъж трябва да умее да точи ножове. Това е също толкова необходимо умение, като забиването на пирони и носенето на любимата жена, независимо от нейната маса и дължината на маршрута.
  Боб Крамър, основател на компания за производство на ковани ножове, демонстрира техника за правилното им заточване.
   За да е остър, при заточването ножът трябва да се държи под ъгъл 12 -15 градуса към точилото. Идеален предмет за сверяване на ъгъла е кибритена кутийка. Сигурна гаранция, че ножът ще бъде много остър, е приложената върху него сила от 2 - 3 кг, която може да се провери с обикновена домакинска везна.

 

Гледане на Кафе
Дата: 31 - ви януари 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Как да точим ножовете правилно
Как да точим ножовете правилно
Вероятно всеки мъж трябва да умее да точи ножове.
Как правилно да тренираме мозъка си
На ежегодната среща на американската Асоциация по психологически науки, психологът от Мичиганския университет John Jonides представи нови данни, от които следва, че 20 минутното ежедневно изпълнение на тази задача в продължение на ...
Роботът-хуманоид iCub научи човешки език
iCub анализира реч в реално време.
В Германия е разработен въображаем iPhone
Сега можете да управлявате вашия смартфон, натискайки с пръсти по дланта си, като върху екран. За останалото ще се погрижат специални камери и софтуер.
Компютърният модел на война и мир премина успешно ново изпитание
В Швейцария преминаха изпитанията на компютърния модел за това, как етническото напрежение може да доведе до насилие. Оказа се, че в тази страна всичко е спокойно. С изключение на един регион.
Буда
За разлика от християнството и исляма, будизмът съдържа силен пацифистки елемент. Макар будистите да са 200 милиона, в сравнение с 500 милиона мюсюлмани и около 1 милиард християни, с ориентацията си към ненасилие , имат по – голямо ...
Изобретен е най – лекият материал
Тобиас Шедлър от HRL Laboratories (САЩ) и колегите му са предложили нов метод за производство на много леки материали с неочаквани свойства, които ще изведат архитектурното проектиране на микро ниво.
Практическо ръководство за сбъдване на мечти
Сбъдването на мечтите – това е въпрос на техника, която се нарича метапрограмиране.
Стъкло, което може да се навива на руло
Тери Oтт, инженер от Corning Inc., разработил начин за серийно производство на гъвкаво стъкло, което буквално може да се навива на рула.
Ще клонираме ли неандерталци
Клонирането на неандерталец е не само възможно, но и изгодно.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други