ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Как да превърнем масата във високоговорител

  За тези, които искат музиката постоянно да е с тях, но ги мързи да носят обемистите колонки, сега има удобно решение – компактно устройство, захранвано от батерия, наречено „вибриращ говорител“.

Гледане на Кафе

  Устройството може да превърне обикновената маса, прозореца и дори покрива на автомобила във високоговорител. Серията от такива устройства, с размера на юмрук, беше показана на провеждащата се в момента изложба CeBIT.

  Единият край е предназначен за възпроизвеждане на високочестотни сигнали, а другият - създава микродвижения по повърхността към която е закрепен, превръщайки я в гигантски буфер.
  Устройството се предлага едновременно от няколко компании: 5-ватният Epishock от OrigAudio струва $45. Той може да възпроизвежда музика 6-8 часа и се включва в смартфона ви чрез стандартен аудио-жак. Китайският UL-U100 за $20 - работи чрез Вluetooth, а по-мощният, 10-ватов Nanobeat Cowin ($50-$60), може да възпроизвежда файлове от microSD. За закрепване към прозорец, Cowin предлага модел с вендуза.

 

Гледане на Кафе
Дата: 7 - ми март 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Как да превърнем масата във високоговорител
Как да превърнем масата във високоговорител
За тези, които искат музиката постоянно да е с тях, но ги мързи да носят обемистите колонки, сега има удобно решение.
Открит е важен източник на енергия за главния мозък
Масата на главния мозък е около 2 % от масата на тялото, а именно той консумира около 20 % от кислорода и 60 % от глюкозата. Обикновено, при условия на достатъчно кислород, глюкозата, се окислява до въглероден двуокис и вода.
Интерфейс за компютрите на бъдещето
Съществуват и независими разработчици, правещи чудесни неща, базирани на най-новите технологии на Microsoft.
След няколко години всяка болест ще може да се определя по звук
Скоро, лекарите ще могат да чуват не само хрипове в белите дробове: Британски учени са разработили метод, който дава възможност за откриване на болните тъкани в тялото посредством звучащи липозоми.
Китайски роботи играят тенис на маса
В продължение на четири години, китайски изследователи от университета в Чженцзян, са разработвали роботи, умеещи да играят тенис на маса.
Червеното вино: физическо упражнение в бутилка
Учени от университета в Страсбург (Франция), открили поредното удивително свойство на ресвератрола - съединение, съдържащо се в ципата и семките на червеното грозде.
Съставена е триизмерна карта на близките галактики
Нашата карта покрива 95 процента от небето – казва Karen Masters. - Тъй като телескопите работят в близката инфрачервена област, прахът на Млечния път не повлия на резултатите твърде много. В своите наблюдения, ние се приближихме ...
Всяка повърхност може да стане тъчскрийн
Системата OmniTouch, създадена от специалисти на Microsoft Research и Mellon University в Карнеги, се състои от устройство за разпознаване на жестове и лазерен пико проектор.
Открита е екзопланета в звездната система Кеплер-21
Въпреки факта, че на Кеплере-21b почти със сигурност няма никакъв живот, откритието се счита за важно.
Ние виждаме целия свят през очилата на пола
Абстрактните неща не са изключение. По този начин, представителите на почти всички култури възприемат нечетните числа, като израз на мъжественост, а четните – на женственост.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други