ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Как да започнете разговор с приятели или непознати – 5 проверени начина

  Не всеки харесва светски разговори/ т.е. за нищо/, но те изпълняват много полезна функция – снижават напрежението в обстановка с приятели, помагат да се измъкнеш от неловка ситуация или да започнеш разговор в малко, или съвсем непозната компания.
  Ако имате проблем със започването на разговор с непознати, то тези прости съвети ще ви помогнат да не се криете по ъглите на многолюдно парти или прием.
  Има хора, които с такава лекота започват разговор, че след 5 минути ги възприемаш като стари познати. Има и други, които също ненатрапчиво започват разговор, но след 5 минути получаваш усещането за дистрибутор на ножове, съдове или прахосмукачки. Между първите и вторите има огромна разлика. Как да разберете, че не сте се увлекли твърде много?  5 прости съвета от Селес, автор на блога Personal Excellence/Лични постижения/.

Гледане на Кафе

 1. Задайте въпрос

   - „С какво се занимавате?“ Това е страхотен въпрос за начало на разговор в среда с култ към работата. Например в Сингапур или Хонг Конг. Там хората са свикнали да се идентифицират с това, което правят. В резултат ще получите дълъг и подробен отговор без страх от краткост, с последваща неловка пауза.
  Този въпрос е подходящ и за разговор на конференции, семинари и бизнес срещи.
  След „откриването“ на разговора, може да зададете още много  "работни" въпроси - "Колко дълго се занимава с тези неща, от кога работи в тази компания"? , "Какво го е мотивирало да се присъедини към тази компания? "и така нататък, и така нататък. Въпроси за клиентите, пътувания, забавни събития по време на работа - възможностите са безкрайни.
  - "Какво ви води тук?" Този въпрос е особено подходящ за различни мероприятия, независимо дали е домашно парти или бизнес събитие.
  Използвайте отговора за продължение на разговора. Отговор в стила на "Аз съм тук, за да се срещна с нови хора" означава, че човекът е предразположен към общуване и нови познанства.
  - „Какво правихте днес?“ или „С какво бяхте зает днес?“ Обикновено отговорите на тези въпроси са стандартни и скучни, но понякога разкриват интересни подробности за събеседника.
  - „Как премина събитието/мероприятието/?“ Ако разполагате с информация, че този човек е бил някъде до идването му тук, възползвайте се от знанието си. Или например, някой от вашите общи приятели или колеги скоро се е върнал от пътешествие или конференция. Разпитайте го за тези събития.
  Не забравяйте, че и на вас могат да зададат въпроси, така че бъдете готов да отговорите.

2. Направете комплимент

  Например, вариантът, който работи най-добре в женска компания: "Каква красива рокля! Толкова добре ти стои. Откъде я купи? " Всички въпроси, свързани аксесоари, прически и външен вид.
Въпрос в стила на "Изглеждаш страхотно! Добре си отпочинал, започнал си да спортуваш?“ и така нататък, работи добре и с мъже.

  Комплименти по отношение на свършена работа ще се харесат на всички. Особено на отворени и емоционални хора.

3. Използвайте заобикалящи ви неща за начало на разговора.

  Ако сте се запознали на конференция, може да споделите какво ви е впечатлило и да поискате мнението на събеседника за това или онова. Разговаряйте без да засягате лични теми, създавайки за вас и събеседника си комфортна обстановка. След като ледът се стопи, може да изберете и по-лични теми.

4. Поискайте съвет или помолете за помощ.

  Често един въпрос или обикновена молба за помощ могат да доведат до дълъг, увлекателен и ползотворен разговор.
  Защо става така? Защото хората обичат да помагат. Това им дава чувство на значимост и усещането, че са направили нещо полезно. А реакцията ви на възхита от отговора им, ги кара да се чувстват в ролята на старши треньор.
  Дори да нямате нужда от съвет, една друга гледна точка може да ви открие перспективи, които не сте забелязали.
   Най-интересното е, че дори мълчаливият и скромен човек, може да разчупи стандартното си поведение и да се покаже в различна светлина. Някои хора буквално разцъфтяват, ако някой ги попита за неща, които харесват или са експерти там.

5. Разкажете нещо за себе си

  С какво се занимавате напоследък, какво ново и интересно сте научили, какви са близките ви цели.
Това е методът, обратен на №1. Вие поемате инициативата да разкриете информация за себе си, с която да заинтригувате събеседника.
   Най-добре е да използвате това, само когато събеседникът ви е много стеснителен и е малко вероятно пръв да започне разговор. Виждайки вашата откритост, в отговор той може да се отпусне и да се разкрие.

А как Вие започвате разговор с непознати?

Гледане на Кафе
Дата: 23 - ти януари 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Как да започнете разговор с приятели или непознати 5 проверени начина
Как да започнете разговор с приятели или непознати – 5 проверени начина
Ако имате проблем със започването на разговор с непознати, то тези прости съвети ще ви помогнат да не се криете по ъглите на многолюдно парти или на прием.
Ценим самия разговор повече от предмета на разговор
Получаваме удоволствие не толкова от закупената вещ, колкото от процеса на покупка.
Четири прости начина да получаваш максимума от всеки ден
Дали ни харесва или не, дните и седмиците минават бързо.
Десет от най-интересните научно обосновани начина да се сложи край на човечеството
Всъщност животът, възникнал на Земята преди около 3.5 милиарда години, е много крехък и смъртта е нормална част от неговата история.
Появи се социална мрежа за проследяване и геопозициониране на болести
Страхувате се да не прихванете настинка от свои приятели или познати, или искате да научите повече за най-типичните заболявания в даден регион? Социално – медицинска помощ ще ви окаже интернет услугата Sickweather.
Умни обувки
Холандски учени са създали обувки, които могат в детайли, цвят и дори с 3D изображение, да възпроизведат начина на предвижване на индивида.
Китайски букви. Буква Б – страница 7
Китайски букви. Буква Б – белоглав орел, Бахами, Багдат, багаж, безумен, безцветен, брегова линия, близки приятели, бурундук, бърборене, благотворителност, бадминтон, борсук, бактерия
Пет упражнения развиващи креативност
Ето няколко начина за развитие на креативността. Повтаряйте упражненията всеки ден по няколко пъти и непременно ще се превърнете в творческа личност...
Microsoft патентова софтуер анализиращ действията на служителите
Бихте ли работили там, където софтуерът автоматично следи начина ви на работа на базата на електронна поща, телефонни обаждания и дори видео-конферентна връзка?
На добър път в надпреварата за кибервъоръжение
Добре дошли в новата ера приятели! Тя започна преди около година, когато някакъв ирански компютър, без всякаква видима причина, започнал да се рестартира непрекъснато.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други