ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Как да влезете в ролята на вечно зает човек

Никога не ходете без документи в ръка

  Хората с празни ръце оставят усещането, че се мотаят, а хората с документи в ръка, създават впечатление на много работливи. Обезателно вземайте документи и за вкъщи. Така ще се създаде мнение, че работите усилено.

Използвайте компютъра, за да изглеждате зает

  Сядайки пред компютъра, прелиствайте указанията за ползването на новия софтуер – това изглежда като „работа“ за случайния наблюдател. В същото време, може да четете и нещо съвсем различно от работата ви. Ако ви хване шефа, а той непременно ще ви хване, може да се защитите като го уверите, че изучавате самостоятелно новият софтуер, за да спестите пари на фирмата от обучение.

Безпорядък на бюрото

  Порядъкът създава впечатление за не особено напрегната работа. Обградете се с купчини документи, които да стърчат отвсякъде. Ако някой е длъжен да влиза при вас, то в средата на купчината заровете документа, който ще ви трябва и се правете, че усилено го търсите, само по време на посещенията.

Телефонен секретар

  Никога не вдигайте телефона, ако имате телефонен секретар. Хората винаги звънят за да им свършите нещо. Ако някой остави съобщение за вас, заплашващо работата ви, отговорете му в обедната почивка когато знаете, че този човек не е на работното си място. Така правите впечатление на много отговорен и добросъвестен човек.

Изглеждайте нервен и раздразнителен

  Ако изглеждате така, шефът ви ще мисли, че сте постоянно зает.

Тръгвайте си късно

  Винаги си тръгвайте късно, особено ако шефът е още там. Може да четете списания и книги, за които никога не ви стига време в къщи.

Креативна въздишка

  Въздишайте силно, когато около вас има много хора, за да създадете впечатление, че сте под огромно напрежение, но най-после сте успели. Всичко ви се получава.

Човек-легенда

  Само купчината по бюрото не е достатъчна. Сложете дебели книги, енциклопедии, сериозни списания и по пода. Така ще си създадете легенда за професионалист с енциклопедични знания, следящ за всички новости в своя отрасъл.

Изградете си речник

  Разгледайте сериозни научни списания по специалността и заучете някои понятия. Използвайте ги свободно при разговор с шефовете. Не забравяйте: не е задължително да ви разбират, важното е да звучите впечатляващо.

Второ сако

  Ако работите в голям офис, винаги оставяйте резервно сако върху стола. Това създава впечатление, че сте тук, но сте излезли за малко. Обличайте второто сако, когато отивате да решавате лични задачи в работно време.

Гледане на Кафе
Дата: 12 - ти февруари 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Как да влезете в ролята на вечно зает човек
Как да влезете в ролята на вечно зает човек
Ако изглеждате така, шефът ви ще мисли, че сте постоянно зает.
Еци е имал лоши зъби
Останките от Тиролският леден човек Еци, датиращи от каменно-медната епоха, са изучени изключително старателно, но до сега никой от проучващите не е използвал дентална патология.
Rex – първият в света Bionic човек, отива за шоу в Научният музей в Лондон
Първият в света Bionic човек ще бъде показан на 07. февруари в Музея на науката във Великобритания.
Електростимулатор на гръбначния стълб изправи парализиран човек на крака
Автомобилна катастрофа през 2006 г., лишила 20-годишния Роб Съмърс от възможността да се движи самостоятелно. Както твърдели тогава лекарите - завинаги. Последните достижения в електростимулацията на нервите на гръбначния мозък значително ...
Новият компактдиск ще може да съхранява данните с хилядолетия
Английски учени заявиха, че са разработили диск, който може да съхранява данните вечно.
САЩ планират създаването на микрочип – симулатор на човек
Преди да пристъпят към клинични изпитания на лекарствата и методите на лечение, медиците трябва да са сигурни, че те са безопасни за хората. Опитите върху животни не винаги могат да дадат точен отговор, как различните органи ще реагират ...
Как да започнете разговор с приятели или непознати – 5 проверени начина
Ако имате проблем със започването на разговор с непознати, то тези прости съвети ще ви помогнат да не се криете по ъглите на многолюдно парти или на прием.
Възприятието за миналото определя удовлетворението от живота
Начинът, по който човек възприема миналото си, въздейства на отношението му към настоящия живот по – силно, отколкото основните личностни черти.
Развитието на мозъка при бозайниците започнало с носа
Първите бозайници са били малки нощни животни, ловуващи с помощта на обонянието. Разширението на обонятелния дял в мозъка, съдействало за развитието на други мозъчни центрове при потомството им.
Нашето ДНК запомня, какво е било детството ни
Социално-икономическите условия, които са съпровождали човек в детството му, се записват в ДНК с помощта на епигенетичен код.
123456 ... 11
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други