ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Интерфейс за компютрите на бъдещето


  В изследователското подразделение на Microsoft Research създават интересни проекти. Тук се раждат масата-компютър Microsoft Surface и камерата контролер Microsoft Kinect. Тук се използват най – новите достижения на техниката, но съществуват и независими разработчици, правещи чудесни неща, базирани на най-новите технологии на Microsoft.
  Доктор Нил Рудин и неговият екип Nsquared, демонстрират свои идеи, използвайки Surface, Kinect, телефон с Windows Phone 7 и Tablet PC.

  В това видео Рудин показва, как поставяйки телефона върху Surface, можеш да видиш върху повърхността на масата продължение на телефонния екран, като около апарата са разположени всички SMS съобщения. Впечатляващо е, как върху нарисуваният на Surface план на къщата се поставя таблета и се показват триизмерни изображения с текстури и сенки. Така представата за пространствената конфигурация на помещението е далеч по – лесна. Държейки таблета пред себе си, можеш да следиш по картата, отразена от Surface, къде точно се намираш.
  При демонстрацията, с използването на Kinect, Рудин  показва, как с възможностите за разпознаване на реч и жестове, могат да се дават команди на компютъра. При това, изображението на дома върху екрана също е триизмерно. В конкретния пример, дизайнерите на интериора биха могли да разгледат дръжката на вратата и ако тя вече не се произвежда, биха могли да предложат нова. Моделът и се изпраща към компютъра, който е свързан с телевизор и Kinect.
Следва още по – фантастичен пример. Рудин фотографира стоящата зад гърба си лампа с камерата на таблета, а нейното изображение се изпраща на големия екран. Лампата заема своето място върху виртуален рафт, след което Рудин я позиционира, използвайки жестове. По какъв начин плоската снимка на камерата се превръща в триизмерен модел, не се уточнява. Ако вместо таблетната камера се използва самия Kinect, то всичко би било по – ясно/Microsoft вече приложиха това в играта Labs Kinect Fun/.
  И накрая – още една необичайна употреба на Surface. Рудин поставя върху него бланка със заявка за строителните материали, след което документа се сканира. Как лампата и дръжката на вратата ще бъдат добавени в този формуляр, не е много ясно/едва ли автоматично/, но фактът за такова лесно сканиране е интригуващ.
  Като цяло, ако се пропуснат техническите въпроси, екипът на Рудин е реализирал добър пример за „безпроблемна“ връзка между компютрите. Нито едно устройство в тази демонстрация не трябва да се свързва към друго с помощта на кабел, като това не пречи на лесното предаване на информация от един компютър на друг.
  Не е изключено, в бъдеще да се окажем в подобно обкръжение.

 

Гледане на Кафе
Дата: 6 - ти септември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Интерфейс за компютрите на бъдещето
Интерфейс за компютрите на бъдещето
Съществуват и независими разработчици, правещи чудесни неща, базирани на най-новите технологии на Microsoft.
HP споделя визията си за компютрите на бъдещето
Hewlett-Packard Company разказа за няколко концептуални дизайнерски разработки в областта на персоналните компютри и дисплеи,използвани от режисьорите на хита Real Steel с Хю Джакман(Hugh Jackman)в главната роля.
Войниците на бъдещето ще станат невидими
Центърът за инженерно-физически изследвания във Великобритания работи над нов тип тъкан, която ще използва слънчевите фотоелектрични елементи, термоелектрични устройства и най –новите олекотени батерии.
Слушалки ще пускат музика според настроението
Слушалките Mico с интерфейс BCI, на японската компания Neurowear, избират музика, анализирайки настроението на потребителя.
Небостъргачът на бъдещето
Небостъргачът на бъдещето – модулност, енергийна ефективност и екологичност
Honda създаде автомобила на бъдещето
По време на Токийския автосалон, наред с другите новости, Honda ще представи хибридния автомобил Advanced Cruiser-X (AC-X).
Създадено е устройство на бъдещето, което фантастите са нарекли -умен прах
В допълнение към закона на Мур за удвояването плътността на транзисторите върху една интегрална схема на всеки две години, важи и закона на Бел за появата на нов клас компютри с по – малки размери на всеки 10 години.
Победителите в конкурса за небостъргач на бъдещето
Полярен чадър (Polar Umbrella), базиран на явлението осмоза, спечели ежегодния конкурс за небостъргачи eVolo 2013 Skyscraper Competition.
Авиотранспортът на бъдещето – с прозрачни тавани и зонални пространства
Водещият европейски авиопроизводител "Еърбъс" представи, как ще изглежда самолетът отвътре през 2050 г.
ASUS Zenbook - ултрабуци с диагонал на дисплея 11,6 и 13,3 инча
Серията Zenbook включва моделите UX21 и UX31 с диагонал на дисплея, съответно, 11.6 (1366 ? 768) и 13.3 (1600 ? 900 пиксела) инча. Корпусът на компютрите е изработен от алуминиева сплав, а дебелината не надвишава 17 милиметра.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други