ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Инженери ще издигат във въздуха изкуствен облак


Гледане на Кафе
След 11 години Световното първенство по футбол ще се проведе в Катар. Един от проблемите на тази страна е невероятната лятна горещина. През юни и юли температурите често достигат до 500 С. За да защитят зрителите и играчите от палещото слънце, местните инженери са решили да издигнат в небето изкуствен облак. Концепцията са я разработили учени от университета в Катар – Qatar University. Те предлагат да създадат сянка на стадиона с помощта на гигантска летяща конструкция. Един от водещите разработчици на изкуствения облак е доктор Сауд Абдул Гани.
  Корпусът на апарата ще бъде направен от въглеродни влакна и напълнен с хелий. Повдигането на правоъгълната машина във въздуха ще стане не само с помощта на хелий, а и с четири големи винта, с двигатели. Двигателите ще се захранват от слънчеви батерии, монтирани върху „покрива” на изкуствения облак. Управлението  на гиганта ще се осъществява от земята.
  Гледане на Кафе
Дата: 3 - ти април 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Инженери ще издигат във въздуха изкуствен облак
Инженери ще издигат във въздуха изкуствен облак
Концепцията са я разработили учени от университета в Катар
Великобритания се готви да стартира първият голям геоинженерен проект
Вярвате или не, но екип от британски учени, ще обяви официално разработката на първия изкуствен вулкан в света.
Електроенергия може да се получава от въздуха
Представена е ефективна технология за улавянето на излишната енергия, която се освобождава в процеса на работа на телевизионни и радиоприемници, мобилни устройства и различни системи за връзка.
Робот – трансформер
Малкото експериментално устройство е оборудвано както с колела, така и с перки за издигане във въздуха. Трансформерът, който все още няма име, се справя успешно и с двете задачи.
Учат изкуствен интелект да играе ръчно на компютърни игри
По начало, значението на думите за компютъра е неизвестно. Regina Barzilay и колегите и са предложили просто решение на идеята – обикновена компютърна стратегия с вградено ръководство за играча.
От електронен - към изкуствен мозък
Изкуственият аналог на малкия мозък в експерименти върху животни се оказал напълно функционален: електронната протеза превеждала сензорните данни в двигателни реакции и осигурявала изработването на условен рефлекс.
Проектът Human Brain – изкуствен интелект за милиард евро
Европейската комисия избра проекта за симулация на човешки мозък от суперкомпютър, като един от най-приоритетните за науката.
Първият в света билборд, правещ вода от въздуха
Рядко рекламните кампании са толкова полезни.
Създаден е сканиращ микроскоп, използващ кондензата на Бозе – Айнщайн като сонда
Според разработчиците,новата технология ще допълни изследванията на традиционните атомно-силови микроскопи. В предложеният от немските учени микроскоп, мястото на иглата и конзолата е заето от облак на ултрастудените атоми на рубидия.
Първата в света 3D-писалка за рисуване
С писалката 3Doodler може да се рисува директно във въздуха.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други