ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Индийски архитект е предложил град – тръба

Гледане на Кафе

  Индийският студент по архитектура Абхинав Шарма предлага една много красива концепция за голям, закрит от всички страни град, който би могъл да са построи буквално над река Ямуна в Делхи.
  Неговата дължина е 21 км. Това би спестило земя, ще реши проблема с бездомните хора, транспорта, енергийната криза и водоснабдяването.

Станцията на метрото. /всички изображения са на авторът на проекта/

  Градът-тръба представлява небостъргач, разположен по дължина. Неговата обвивка е изработена от фотоелектрични панели и стоманени пилони. Има резервоар с речна вода.

Водата ще се доставя до повърхността с помощта на капилярния ефект, което ще икономиса енергия.

  Комплексът е разделен на отделни зони: в центъра се разполагат офиси и търговски предприятия, а по краищата – жилищните квартали.
  Предвидени са и хоризонтални нива. Най – отгоре се разпъва селскостопански комплекс с паркове. В централния „слой“ хората ще живеят, ще работят и пазаруват. Следващите две нива ще бъдат заети от метро, големи магистрали и офиси. Най – ниският етаж ще приюти реката и градските служби.

  Уви, за сега никой няма намерение да го построи.

Гледане на Кафе
Дата: 3 - ти септември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Индийски архитект е предложил град тръба
Индийски архитект е предложил град – тръба
Индийският студент по архитектура Абхинав Шарма предлага една много красива концепция за голям, закрит от всички страни град, който би могъл да са построи буквално над река Ямуна в Делхи.
Екомобил за китайския еко-град
Chevrolet и проектантите на зеления мини-град, който ще издигнат строители от Китай и Сингапур, подписаха споразумение за тестването на двуколесното електрическо средство за придвижване - EN-V.
Panasonic ще изгражда Еко град с хиляди домове, захранван изключително с алтернативна енергия
Селището трябва да се появи в близост до японската столица през 2014 година. Електрическата и топлинна енергия е планирано да се получават от слънчеви панели и горивни клетки.
Дюселдорф
Дюселдорф е един от най – богатите градове в Европа, град - градина, влизащ в десетката на най – добрите градове в света. Столица е на немската провинция Северен Рейн – Вестфалия. Дюселдорф е гостоприемен и вратите му са винаги широко ...
Прахосмукачка от картон
В качеството на своя дипломна работа, студентът Джейк Тайлър от Университа Лофбъро , предложил концепция за прахосмукачка, отговаряща на най – строгите екологични изисквания.
Модерният град - система от подземни контейнери за смет
Огромното количество отпадъци, съхраняването и редовното им извозване, са постоянен проблем на всички мегаполиси.
Китайски букви. Буква В – страница 6
Китайски букви. Буква В – викторина, въпросник, въпросителен знак, въпрос, ванилия, Ванкувър, Ван Гог, вселена, Великобритания, вампир, вакуумна тръба, вакуум, ваксина
Китайски букви. Буква В – страница 3
Китайски букви. Буква В – възбуждащ, всичко видимо е пустота, всичко е изпълнено, вечерна рокля, вход, възхищава, враг, възнаграждение, височина, вярвам, водосточна тръба, Вие разбирате ли, Вие говорите ли английски?
В България е открита богата тракийска гробница
Близо до град Опака в Северна България е открита, недокосната от грабителите, древна тракийска гробница.
В Италия е открита - водата на радостта
В тосканската област Мерема, до град Скарлино/Италия/ е открит необикновен термален извор, в който след като се изкъпеш, се зареждаш с бодрост и добро настроение.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други