ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Изобретение, което ще помогне на хората да преживеят в случай на мащабна катастрофа


Гледане на Кафе
  Появи се изобретение от руски учени, което ще помогне на хората да оживеят в случай на мащабни природни или предизвикани от човека катастрофи. Разработеният проект е уникално автономно здание - „Ковчег”, обезпечаващо жителите си с всички необходими ресурси, на всяко място на планетата. Създаден е и модел на специална капсула, в която може да се спасиш в случай на апокалипсис.
  Идеята за „Ковчега” принадлежи на академик Лев Бритвин, а самият проект е изпълнен от екип архитекти. Височината на зданието-чудо е около 30 м, а площта – около 3,2 хиляди м2 .
  В основата на зданието се намира специална тръба, която е централната опора на „Ковчега”, а за фундамент на сградата служи платформа, която в случай на нужда, може да се преобразува в плаваща. В долната част на сградата ще се намира собствена електроцентрала, домът-чудо ще може да преобразува топлинна, слънчева и вятърна енергия в електричество. В специални биотоалетни, ще бъдат преобразувани и отпадъците на живеещите. Това е единна автономна система, която е способна безотказно да се самоснабдява с енергия, да поддържа комфортен за хората микроклимат, така че обитателите да бъдат защитени както от аномалии в студа, така и от чудовищни жеги. А специалната плаваща платформа ще позволи на сградата да се задържа върху водата, така че обитателите на „Ковчега” да не загинат, даже в случай на покачване нивото на Световния океан. За това съобщава "Российский космос".
  Гледане на Кафе
Дата: 24 - ти март 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Изобретение, което ще помогне на хората да преживеят в случай на мащабна катастрофа
Изобретение, което ще помогне на хората да преживеят в случай на мащабна катастрофа
Появи се изобретение от руски учени, което ще помогне на хората да оживеят в случай на мащабни природни или предизвикани от човека катастрофи.
Електростимулатор на гръбначния стълб изправи парализиран човек на крака
Автомобилна катастрофа през 2006 г., лишила 20-годишния Роб Съмърс от възможността да се движи самостоятелно. Както твърдели тогава лекарите - завинаги. Последните достижения в електростимулацията на нервите на гръбначния мозък значително ...
Как да се предотврати гибелта на човешката цивилизация
Ако целият свят, всичките седем милиарда души консумират като гражданите на САЩ, ще се нуждаем от още четири или пет планети.
Ярослав Вешин
Много смелост и авантюризъм са били необходими на Ярослав Вешин, за да пристигне в България през 1897 г. По време на тази рискована стъпка чехът е бил вече утвърден художник, който нямал нужда нито от признание, нито от пари. Единственото, ...
20 години Web. Защо това изобретение на Тим Бърнърс-Лий е важно и до днес
Световната Мрежа, World Wide Web отпразнува на 6 август своя 20-годишен юбилей. На този ден през 1991 г. британският инженер Тим Бърнърс-Лий заедно с колегите си, работещи в Европейския център за ядрени изследвания (CERN), публикували ...
Чревните бактерии разделят хората на три типа
Наборът от човешките чревни бактерии може да бъде сведен до един от трите ентеротипа. Предполага се, че по ентеротипа могат да се определят особеностите на човешкия метаболизъм и да се назначи подходящата диета.
Британски учени са мумифицирали таксиметров шофьор
Британски таксиметров шофьор завещал да го мумифицират, като египетски фараон, което наскоро било изпълнено с използването на автентични методи за запазване на тялото.
Чувството на вълнение заставя хората да споделят новини
За да стане заразна, новината трябва да предизвиква изненада, страх или гняв, но не успокоение или тъга.
Хиляди години любов между човека и дрождите
Откъде се е взела у човека, като биологичен вид, такава любов към нещо, което му причинява толкова много проблеми.
Създадена е самопроникваща игла за спринцовка
Иновативната игла ще помогне де се избегнат грешки при венозни инжекции, а това означава – край на повторното бодене.
123456 ... 38
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други