ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Изгражда се най – голямата плаваща сцена в света


Гледане на Кафе
Оперният фестивал в австрийския град Брегенц се слави с най – голямата в света плаваща сцена, която се монтира във водите на езерото Бодензее и се декорира така, че неизменно поразява въображението. Предходните години не правят изключение.
  Художникът Давид Филдинг „премества във водата” картината на Жак Луи Давид „Смъртта на Марат”. На платното е изобразен убития в своята вана Жан Пол Марат – лекар, издател и радикален журналист. Това произведение, като едно от най – известните образци на френската революция, Филдинг и колегите му  избрали за декор на операта „Андре Шение” , действието на която се развива във Франция през 1789 г. : аристокрацията тъне в охолство, народът изнемогва, а между „двата стола” се оказва поетът Андре Шение, обхванат от революционни идеи.
  На публикуваните снимки, конструкцията е представена в различни степени на завършеност, но работата все още продължава. „Марат” е с височина 14 м и ширина 16 м. Общо, конструкцията тежи 60 тона. Процесът на създаването е бил поетапен: дизайнерите са цифровизирали картината, превръщайки я в компютърен модел, след нанасянето на всички необходими корективи са заредили данните в 3D принтер, за да получат скулптура в мащаб 1:100. По – нататък моделът отново е бил сканиран, за да се превърне в „шаблони”, по които ще бъде направена гигантската конструкция. Главата е правена в корабостроителници на части, и доставена на място с кораби.
  Любопитното е, че „Марат” не е статична скулптура, а високотехнологична платформа. Създателите обещават, че в хода на действието, скулптурата ще движи очи и уста, ще и расте брада и ще се появи трънен венец. Премиерата на операта е 20 юли 2011г.
  Гледане на Кафе
Дата: 30 - ти април 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Изгражда се най голямата плаваща сцена в света
Изгражда се най – голямата плаваща сцена в света
Оперният фестивал в австрийския град Брегенц се слави с най – голямата в света плаваща сцена, която се монтира във водите на езерото Бодензее и се декорира така, че неизменно поразява въображението. Предходните години не правят изключение.
Изпробвана е плаваща вятърна турбина, която може да съхранява енергия
Инсталацията, създадена в Швеция, не само превръща вятърната енергия в електричество, но може да се използва като място за съхранение на кинетична енергия.
Китай започва строителството на най – големия радиотелескоп в света
Най-големият и известен телескоп в света "Аресибо", намиращ се в Пуерто Рико, е на път да остане на заден план. В провинция Гуейджоу в южен Китай започна изграждането на ново инженерно чудо.
Японската виртуална поп-дива Мику Хацуне излиза пред света
Miku Hatsune има милиони фенове и пакет от най-големите хитове, не е замесена в скандали и употреба на наркотици, не се нуждае от шест цифрени договори, винаги пристига навреме, никога не изпада в истерия и е в състояние да играе в ...
Първата в света трансплантация на трахея и бронхи е направена в Русия
В Руския онкологичен научен център „Н.Н. Блохин”, към Руската Академия на медицинските науки, е направена трансплантация на трахея с двата главни бронхи.
Най – звучният пенис в света
Мъжките на водната дървеница Micronecta scholtzi, с помощта на своя полов орган пеят на самките любовни серенади. И не просто серенади, а най – звучните в животинския свят.
Константин Скрябин
Този, който владее генетическата информация, ще бъде абсолютен владетел на света. След 5-6 години ще бъде съставена генетическа карта на всички народи по света – това е решителна крачка към разбирането на възприемчивостта на всеки ...
Японци създадоха най – точния часовник в света
Група специалисти от Токийския университет е разработила най – точния в света оптическо – атомен часовник.
Създадена е най-малката видеокамера в света
Сътрудници на немския институт Fraunhofer institute са създали най-малката видеокамера в света. Тя представлява куб, с дължина на страната 1 мм, съобщава PC Mag.
В Китай е построен най-дългия мост в света
Жителите на Поднебесната империя поставиха поредния световен рекорд. Този път пекинците успяха да построят най-дългия мост в света. Дължината му е 43 км.
123456 ... 13
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други