ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Играчката Dough Globe

Гледане на Кафе
Образователните игри стават все „по-умни“, практични и... все по-малко детски. Британската лаборатория Foundry предлага на децата къс тесто, от което да оформят виртуален домашен любимец.
  Играчката Dough Globe до голяма степен развива идеята тамагочи. С помощта на полупрозрачна сфера, оборудвана с акселерометър и различни сензори, свързани към компютъра, детето може в рамките на няколко дни да "изгради" свое „Хлебче“. На всеки етап, то е длъжно да изпълнява определени действия: да смесва брашно и мая, да добавя вода, за да се поддържа нивото на влажност и киселинност.
  Командите се получават чрез уеб интерфейс в игрова форма, а качеството на тяхното изпълнение се отчита от сензорна система. Ако детето изпълнява всички инструкции навреме, „творението“ му се превръща във вкусно тесто, ако не - домашният любимец буквално се вкисва. Децата, успешно развили парчето тесто, получават като бонус рецепти, позволяващи им по достоен начин да завършат своите домашни любимци.
  В момента авторите на Dough Globe търсят инвеститори за масово производство на играчката. Предишното творение на Mint Digital, която е собственост на лабораторията Foundry, достатъчно бързо влезе в производство: роботът Olly, който може да ароматизира въздуха, в зависимост от установения от стопанина му набор в социалните мрежи, можете да си купите онлайн. Гледане на Кафе
Дата: 26 - ти февруари 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Играчката Dough Globe
Играчката Dough Globe
Образователните игри стават все по-умни, практични и... все по-малко детски.
Ограниченото доверие към авторитета е полезно
Ако вие учите някого и искате да насърчите самостоятелната му работа, старайте се, вашият обучаван да не остане с впечатлението, че сте му казали и показали всичко.
55 загадки от LEGO
Във връзка с 55-годишнината от изобретението на легендарните кубчета, LEGO е разработила серия загадки за въображението.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други