ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Затлъстяването в младежка възраст значително съкращава живота


 

Гледане на Кафе
Затлъстяването е смъртоносно. (снимка: Waltraud Grubitzsch / dpa / Corbis) 

Младите хора с наднормено тегло са изложени на риск от по – ранна смърт от връстниците си, даже ако в последствие се избавят от излишните килограми, уверени са учените от Университета на Северна Каролина в Чапъл Хил (САЩ).
  Проучването установило, че тези, които са с по-висок индекс на телесна маса, рискът от преждевременна смърт се увеличава с 21%, а добавянето на рискови фактори, като тютюнопушене, физическа активност и консумация на алкохол, повишава вероятността до 28%.
  Забележително е, че затлъстяването в 25-годишна възраст има по-голямо въздействие върху здравето на чернокожи жени (в сравнение с бели на същата възраст), и при мъжете (в сравнение с жените). При чернокожите мъже, негативните ефекти от затлъстяването в младежка възраст, са по - незначителни, когато се вземат мерки за намаляването му, в зряла възраст.
  За последните 30 години броят на младите хора с наднормено тегло, между 20 и 39 години, е нараснал три пъти.
  Много от изследванията показват, че хората имат склонност към напълняване след завършване на колеж, женитба и други значими събития в живота си. Последното изследване, според авторите, показва, колко е важно да се поддържа нормално телесно тегло. „Ние трябва да се концентрираме върху превенцията на затлъстяването: от това зависи нашето здраве и живот.“ – обобщава ръководителят на проучването Джун Стивънс.
  Работата е финансирана от Националният институт по кардиология, пулмология и хематология.
  Доклад от изследването е публикуван в списание Journal of Adolescent Health.

Гледане на Кафе
Дата: 9 - ти септември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Затлъстяването в младежка възраст значително съкращава живота
Затлъстяването в младежка възраст значително съкращава живота
Младите хора с наднормено тегло са изложени на риск от по – ранна смърт от връстниците си, даже ако в последствие се избавят от излишните килограми, уверени са учените от Университета на Северна Каролина в Чапъл Хил - САЩ.
Анализ на кръвта дава отговор за продължителността на живота ви
В края на 2011 година на европейската публика ще бъде предложен анализ на кръвта /за някакви си 500 евро/, по резултатите на който бихте могли да разберете вероятната продължителност на живота си.
Затлъстяването дразни имунната система
Появата на наднормено тегло се съпровожда с активиране на имунната система, на клетките, които се включват при възпалителен процес. Това слабо протичащо възпаление може да причини много различни заболявания - от диабет до сърдечно-съдови ...
Възприятието за миналото определя удовлетворението от живота
Начинът, по който човек възприема миналото си, въздейства на отношението му към настоящия живот по – силно, отколкото основните личностни черти.
Идентифициран е протеин, свързан със затлъстяването и диабета
Нервните клетки в хипоталамуса разпознават циркулиращите в кръвта хранителни вещества и хормони, като ги управляват със серия от комплексни физиологични и поведенчески реакции, за да се запази баланса между разхода и потреблението ...
Дълголетието се предава по наследство без участието на гени
Продължителността на живота на кръглите червеи, поне отчасти, е под епигенетичен контрол: химическа модификация в белтъците, опаковащи ДНК, позволява на нематода да удължи живота на три свои поколения.
Римските проститутки са убивали децата си
На полето в Hamblеden -Бъкингамшир, Великобритания-, археолозите открили масов гроб, съдържащ останките на 97 деца, загинали приблизително на една и съща възраст.
Почина Денис Ричи, създателят на програмния език C
В дома си в Мъри Хил (Ню Джърси, САЩ), на 70-годишна възраст, почина Денис Ричи (Dennis MacAlistair Ritchie), създателят на езика за програмиране C и основен разработчик на операционната система UNIX.
Практическо ръководство за сбъдване на мечти
Сбъдването на мечтите – това е въпрос на техника, която се нарича метапрограмиране.
Прагове на усещанията
И така, някои хора могат да имат по – остър слух, но музиката за тях да бъде само шум, а други, с по – слаб слух, да забелязват в нея значително повече неща
123456 ... 11
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други