ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Електронното перо Wacom Inkling трансформира рисунки върху хартия в цифров вид


  Компанията Wacom, в средата на септември, ще започне продажбата на оригиналния компютърен аксесоар Inkling за художници, илюстратори и дизайнери.

Гледане на Кафе
Елекронното перо Wacom Inkling. /тук и долу изображение на производителя/

  Inkling представлява хибрид между електронна писалка и химикалка. Скиците и рисунките, направени на хартия с мастило, се записват в специален приемник, закрепен в горната част на листа. При това, се записват не само всички движения на художника, но и силата на натиск/разпознава 1024 нива на натиск/. В допълнение, на изображението могат да се задават и слоеве.

  За превода на рисунката в „цифра“, достатъчно е да се включи приемникът към компютър с помощта на USB-кабел. Съпътстващият софтуер Sketch Manager, позволява съхранението на файловете в различни формати, да се добавят или премахват слоеве и т.н. Изображенията могат да бъдат и директно прехвърляни към един или друг графичен редактор – например, Adobe Photoshop.
В комплекта, освен перо и приемник са включени и акумулаторни батерии, USB-кабел и допълнителни касети с мастило/4 броя/.
  Всичко струва около около $ 200.

Гледане на Кафе
Дата: 31 - ви август 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Електронното перо Wacom Inkling трансформира рисунки върху хартия в цифров вид
Електронното перо Wacom Inkling трансформира рисунки върху хартия в цифров вид
Компанията Wacom, в средата на септември, ще започне продажбата на оригиналния компютърен аксесоар Inkling за художници, илюстратори и дизайнери.
Гените се смесват по-бързо от приказките
Ако народните приказки се разпространяваха като мастилен отпечатък върху хартия, можеше да се очаква плавен преход в зависимост от разстоянието.
Хартията става интерактивна
Финландски специалисти разработват начини за внедряване на електроника в картон и други продукти на хартиената промишленост.
Вино в бутилка от хартия
Съвсем скоро британците могат да започнат да бутилират виното си в хартия или по – точно, в папие-маше. Идеята е на Martin Myerscough.
Цай Лун
Откриването на хартията дава мощен тласък в културното развитие на Китай. След второто столетие, в течение на 7 -8 века, китайската цивилизация според повечето преценки е най – напредналата в света. Липсата на подходящ за писане материал ...
Пет упражнения развиващи креативност
Ето няколко начина за развитие на креативността. Повтаряйте упражненията всеки ден по няколко пъти и непременно ще се превърнете в творческа личност...
Учени се научиха да пишат и рисуват върху вода
Руски учени се научиха да пишат върху вода. Специалисти от Новосибирск са усвоили печатането с мастило върху вода. Технологията позволява да се печата директно върху водната повърхност.
Първата в света 3D-писалка за рисуване
С писалката 3Doodler може да се рисува директно във въздуха.
Прима ординален маркетинг ще се тества върху маймуни
Агенция Proton и учени от Йейлския университет са разработили рекламна кампания специално за маймуни - капуцин.
Петнистият кон не е измислен от древните художници
Преди около 25 хиляди години, по стените на европейските пещери, хората започнали да рисуват нови същества. Сред носорози, диви бикове и други животни, се появяват бели коне с черни петна. Какво е това - плод на въображението или резултат ...
123456 ... 23
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други