ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Екомобил за китайския еко-град


  Chevrolet и проектантите на „зеления“ мини-град, който ще издигнат строители от Китай и Сингапур, подписаха споразумение за тестването на двуколесното електрическо средство за придвижване - EN-V.
  Американската компания Chevrolet не само произвежда серийни електромобили от традиционен тип, но се замисля и за бъдещето на този вид транспорт. Размислите на неговите конструктори са довели до появата през миналата година на концептуалния модел EN-V (Electric Networked-Vehicle).

Гледане на Кафе
Две модификации на EN-V, по-ранната — на преден план. (снимка: GM)

  Това транспортно средство, наподобяващо закрит «Segway», е предвидено за двама души. То се задвижва от електродвигателна система с литиево-йонен акумулатор, който може да се зарежда от нормален електрически контакт. С едно зареждане EN-V може да измине 40 км. Мини-електромобила е три пъти по – къс от конвенционалните машини – само 1,5 м и тежи 500 кг. За да поддържа баланс му помага специална система за динамична стабилизация.
  За разлика от концепцията, показана наскоро, новата разновидност EN-V е по – подготвена за реална експлоатация. От нововъведенията – са климатична система и „жабка“, както и окачване, приспособимо за всички пътни и метеорологични условия. И най – важното – модификацията ще се произвежда под марката Chevrolet със съответния знак на предния капак, което означава окончателен отказ от статута на прототипа.
  Компанията е постигнала споразумение с китайската организация Sino-Singapore Tianjin Eco-City Investment and Development (SSTEC), която се занимава със строителството на град Тянжин – 350 хил. жители, на 150 км от Пекин, за съвместни тестове на EN-V. Впрочем, Chevrolet са уверени, че от необичайния транспорт ще се заинтересуват и други градове и държави.

Гледане на Кафе
Дата: 15 - ти октомври 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Екомобил за китайския еко-град
Екомобил за китайския еко-град
Chevrolet и проектантите на зеления мини-град, който ще издигнат строители от Китай и Сингапур, подписаха споразумение за тестването на двуколесното електрическо средство за придвижване - EN-V.
Индийски архитект е предложил град – тръба
Индийският студент по архитектура Абхинав Шарма предлага една много красива концепция за голям, закрит от всички страни град, който би могъл да са построи буквално над река Ямуна в Делхи.
Panasonic ще изгражда Еко град с хиляди домове, захранван изключително с алтернативна енергия
Селището трябва да се появи в близост до японската столица през 2014 година. Електрическата и топлинна енергия е планирано да се получават от слънчеви панели и горивни клетки.
Дюселдорф
Дюселдорф е един от най – богатите градове в Европа, град - градина, влизащ в десетката на най – добрите градове в света. Столица е на немската провинция Северен Рейн – Вестфалия. Дюселдорф е гостоприемен и вратите му са винаги широко ...
Модерният град - система от подземни контейнери за смет
Огромното количество отпадъци, съхраняването и редовното им извозване, са постоянен проблем на всички мегаполиси.
В България е открита богата тракийска гробница
Близо до град Опака в Северна България е открита, недокосната от грабителите, древна тракийска гробница.
В Италия е открита - водата на радостта
В тосканската област Мерема, до град Скарлино/Италия/ е открит необикновен термален извор, в който след като се изкъпеш, се зареждаш с бодрост и добро настроение.
Сюжетът на филма ще зависи от реакцията на зрителя
В американският град Остин /щата Тексас/, на фестивала на експерименталното изкуство South By Southwest, е преминала премиерата на приключенския филм Unsound. Музикалният съпровод, нюансите на фабулата и даже финалът, са се сменяли ...
Изгражда се най – голямата плаваща сцена в света
Оперният фестивал в австрийския град Брегенц се слави с най – голямата в света плаваща сцена, която се монтира във водите на езерото Бодензее и се декорира така, че неизменно поразява въображението. Предходните години не правят изключение.
Превърнаха виадукт в мощен алтернативен генератор на енергия
Идейният проект на италианските архитекти включва комбинирано използване на слънчеви панели и вятърни турбини. Едно мостово съоръжение ще осигури енергийните нужди на малък град.
123
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други