ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Джобна слънчева батерия ще ви зареди телефона и ще ви осигури светлина


  В Сингапур е разработена преносима система, състояща се от прибор, към който може да включите различни типове прожектори, мобилни устройства и компактна слънчева батерия.
Компанията Horizon Fuel Cell Technologies, производител на водородни горивни клетки и други преносими системи, използващи "алтернативна" енергия, разработи система, която ще е полезна за пътуващите, спасителните работници или жителите на отдалечените от благата на цивилизацията райони.

Гледане на Кафе
В ерата на мобилни джаджи - никъде без зарядни устройства. (изображение: Horizon Fuel Cell Technologies)

  Sunbox USB 3.0 е модул със 6-волтов акумулатор, LCD екран, няколко вида конектори и зарядни накрайници за батерии. Устройството се побира в длан. Водонепроницаемият, фотоволтаичен панел, който се свързва чрез кабел, е с мощност 1.8W. Батерията на основния модул се зарежда автоматично – с изгрева на слънцето. Пълното зареждане продължава от 6 до 10 часа, като при желание, слънчевата енергия може да бъде заменена с електричество от контакта.
  Чрез USB-то към модула можете да включите прожектор с мощност 2 W, даващ разсеяна светлина. За по – фокусиран светлинен лъч е предвиден прожектор с триметров кабел, а широкият светлинен панел може да се използва като сигнален огън. Капацитетът на батерията е 7-12 часа работа.
  В комплекта са включени трите вида прожектори и седем адаптери, осигуряващи зареждането на болшинството мобилни телефони. Джаджата струва 200 долара.

Гледане на Кафе
Дата: 12 - ти ноември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Джобна слънчева батерия ще ви зареди телефона и ще ви осигури светлина
Джобна слънчева батерия ще ви зареди телефона и ще ви осигури светлина
В Сингапур е разработена преносима система, състояща се от прибор, към който може да включите различни типове прожектори, мобилни устройства и компактна слънчева батерия.
Надуваем фенер за южните страни от Третия свят
В САЩ е разработено евтино и лесно преносимо осветително тяло на слънчева енергия.
Създадена е плуваща слънчева електроцентрала
Слънчевата електроцентрала заема много място, тъй като, колкото по – голяма е площта на батериите или огледалата, толкова повече енергия се събира. Земната площ е малко и, ако станцията се изгражда в населен район, проблемът с размерите ...
Разработена е евтина и ефективна система за дезинфекция на водата
Екип от американски учени представи прототип на инсталация за дезинфекция на питейна вода, използваща слънчевата ултравиолетова светлина, която убива патогенните микроорганизми.
Цветният прашец контролира климата
Веществата от повърхността на поленовите зърна се измиват от водата и се качват в облаците, като повишават точката на замръзване на водата. Облаци с по-голямо съдържание на ледени кристали пропускат по-малко слънчева светлина, а следователно ...
Увеличителна леща превръща телефона в таблет
Докинг-станцията Mini Cinema за iPhone има същото предназначение – да увеличи изображението при гледане на видео.
Ще може ли да заредим телефона с едно докосване на пръстите
Австралийски изследователи се опитват да превърнат пиезоелектричният филм на сензорните екрани в пълноценно зарядно устройство с търговско приложение.
Philips показа тапети, излъчващи светлина
Новата разработка, която дизайнерите ще оценят без съмнение, служи като основа за направата на стенните панели Kvadrat Soft Cells.
Животните могат да се контролират чрез светлина
За разлика от предишни експерименти, тук контролирането на невроните става без намеса на генното инженерство.
В Европа стартира първият влак, използващ слънчева енергия
Покритият участък от пътя в района на белгийския Антверпен бил оборудван със слънчеви панели. Произвежданото от тях електричество е достатъчно за захранването на двигателя на скоростния влак и железопътната инфраструктура.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други