ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Джеймс Камерън е замислил още една технологична революция в киното


Гледане на Кафе
Известният холивудски режисьор Джеймс Камерън заяви за намерението си да направи още един технически преврат в киното.
  Изданието The Hollywood Reporter съобщава, че създателят на "Аватар" ще заснеме и двете продължения на популярния си филм, за жителите на планетата Пандора, с 60 кадъра в секунда.
  Според режисьора, тази крачка ще повлияе много по - ефективно върху качеството на филма и възприятието на зрителите, отколкото ако се снима с 48 кадъра в секунда. Както отбелязва Камерън, „Стереоскопията е прозорец към реалността, а високата честота просто премахва стъклото от този прозорец.“
  Втората част на „Аватар“ трябва да се появи на големия екран през декември 2014 г., а третият епизод – година по – късно. Мащабите на филма ще бъдат съществено увеличени. Специално за това, Камерън и помощниците му, в момента създават специална карта на вселенски „Аватар“.
  Сюжетът на филма, заснет от режисьора по собствен сценарий, се изгражда около историите за взаимоотношенията между земляните и жителите на планетата Пандора от звездната система Алфа Кентавър. 

  Камерън започва работа над филма още през 1994 г., като възнамерявал  снимките да бъдат направени веднага след завършването на „Титаник“, но технологиите на ХХ в. не му позволили да реализира всичките си замисли и работата над „Аватар“ започнала едва през 2006 г.

Гледане на Кафе
Дата: 27 - ми септември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Джеймс Камерън е замислил още една технологична революция в киното
Джеймс Камерън е замислил още една технологична революция в киното
Известният холивудски режисьор Джеймс Камерън заяви за намерението си да направи още един технически преврат в киното.
Филмовите награди ОСКАР
Филмовата награда Oscar, на Американската Академия за Киноизкуство, се връчва за изключителни постижения в киното за всяка календарна година от 1929 г. насам.
Русия на Оскарите 2012
Въпреки безспорния авторитет в света на киното и очевидния талант, Никита Сергеевич Михалков, по някаква причина, непрекъснато е критикуван. При това, всеки жест, всяка дума ... Нито една стъпка на режисьора не минава без скандал.
Сенчестият интернет ще бъде различен
Организирайки революция с помощта на „уеб-куфар” и децентрализирана Bluetooth-мрежа, можете да възстановите държавата, ако разполагате с импровизиран радиоинтернет.
8 причини да напуснете работа през 2013
Превод на нашумялата статия на Джеймс Алтушер/James Altucher/ – инвеститор, предприемач и автор на множество публикации.
Разработено е устройство за управление на автомобил с една ръка
То съчетава в себе си волан, скоростна кутия, педали за газ и спирачка.
Sonic Generations ще получи още една демо версия
Утре ще излезе още една демо версия на Sonic Generations, заявиха от компанията Sony Computer Entertainment Europe.
Възможно е, в една от фреските си, Микеланджело да е скрил изображение на мозъчен ствол
Изкуствоведите отдавна се смущават от това, как Микеланджело, прекрасен анатом, е изобразил гърлото Господне на една от фреските в Сикстинската капела. Новата хипотеза гласи, че великият художник е зашифровал тук, изображение на ствола ...
Барух Де Спиноза
Въпреки скромния си и почти неизвестен живот, Спиноза е признат за една от големите личности в историята на философията. Отхвърляйки божествеността на Библията, той се прекланя пред разума
Осло
Цялото Осло е с обща площ 454 кв. км , което го прави една от най – големите столици не само в Европа, а и в света. Населението на Осло нараства всяка година с около 1500 души.
123456 ... 19
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други