ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Девет-струнна китара, на която може да се свири като на пиано, вече е в продажба


  

Гледане на Кафе
 Г-н Kelst демонстрира изобретението си. (снимка: Kelstone)

Оригиналният инструмент се закрепя върху поставка, като синтезатор. От деветте му струни могат да се извличат звуци и акорди в пет октави.
   Електрическата китара Kelstone, разработена от белгийския музикант Jan Van Kelst, представлява гриф със струни и спомагателни аксесоари.
  Инструментът е с дължина 108 см и тежи 8,3 кг. На грифът, състоящ се от 26 лада, са закрепени 9 струни – си, ми, ла, ре, сол, до, фа,си бемол, ми бемол. На тях може да се свири по всички възможни методи използвани при китарите. Допълнителният педал служи за приглушаване на звука, което при обичайната китара се прави с длан.
  Kelstone има богат и наситен звук, тъй като съчетава обичайните бас китара и китара баритон. Използвайки и двете си ръце, може да свирите както на един инструмент така и на два - поставени успоредно един до друг. Г-н Kelst твърди, че да овладееш свиренето на неговото изобретение е много по-лесно, отколкото на китара или пиано.
  Желаещите да притежават чудото на музикално-инженерната мисъл, трябва да си приготвят 915 евро. Педалът струва 85 евро, калъфа – 60-210 евро, а поставката – 35 евро. От поставката може да икономисате, тъй като Kelstone върви в комплект с адаптер за всякакви поставки.

Гледане на Кафе
Дата: 29 - ти септември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Девет-струнна китара, на която може да се свири като на пиано, вече е в продажба
Девет-струнна китара, на която може да се свири като на пиано, вече е в продажба
Оригиналният инструмент се закрепя върху поставка, като синтезатор. От деветте му струни могат да се извличат звуци и акорди в пет октави.
Стратегията Might & Magic: Heroes VI вече е в продажба
Играта Might & Magic: Heroes VI, продължение на известната походова ролева поредица от стратегии, вече е в продажба, казва издателят Ubisoft.
Изпробвана е плаваща вятърна турбина, която може да съхранява енергия
Инсталацията, създадена в Швеция, не само превръща вятърната енергия в електричество, но може да се използва като място за съхранение на кинетична енергия.
Водата може да тече при 130 градуса под нулата
Резултатът е интересен и с това, че ни помага да разберем много аномални свойства на водата. - казва ученият. - Например, беше предсказано, че водата има две различни течни фази при ниски температури. Аз успях да потвърдя наличието ...
Определена е температурата, при която водата преминава в стъклообразно състояние
Италиански физици са успели да решат продължителния спор за температурата, при която водата преминава в стъклообразно състояние. Аморфният лед/вода в стъкловидно състояние/ се използва в много физични и биологични експерименти, така ...
Стъкло, което може да се навива на руло
Тери Oтт, инженер от Corning Inc., разработил начин за серийно производство на гъвкаво стъкло, което буквално може да се навива на рула.
Пластмасово дърво – като начин за ефективно растениевъдство
Турски дизайнери са създали необичайна вертикална оранжерия, която спестява пари при отглеждането на растения и помага на околната среда.
Разработва се фотоапарат фокусиращ след снимане
Технологията, която може да промени представата за фотографията, е описана от Ren Ng в докторската му дисертация, която той защитава преди 5 години в Станфордския университет.
Електроенергия може да се получава от въздуха
Представена е ефективна технология за улавянето на излишната енергия, която се освобождава в процеса на работа на телевизионни и радиоприемници, мобилни устройства и различни системи за връзка.
Здравният статус може да се следи чрез микроелектронна татуировка
Устройството се поставя върху кожата по същия начин, като временна татуировка, но вместо картинки има набор от датчици, контролиращи жизнените функции на човешкото тяло.
123456 ... 59
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други