ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Градският електротранспорт в Южна Корея ще се зарежда безконтактно

  В Южна Корея е създадена система за безжично зареждане на електрическите превозни средства по време на движение. Съвместната разработка на Института за наука и технологии(KAIST) и корейският Железопътен изследователски институт(KRRI) осигурява непрекъснато захранване на двигател с мощност от 180 кВт. Безжичният пренос на енергия се извършва с честота 60 Khz.

Гледане на Кафе
Схемата на безконтактно захранване OLEV (изображение: KAIST)

  Пътят от концепцията OLEV (On-line Electric Vehicle) до търговската реализация е отнел три години. Ранният прототип е работел с честота 20 KHz и се справял с натоварване от 100 кВт – достатъчно за захранване на градски автобус или трамвай. Етапът на доработка включвал повишаване на КПД, увеличаване на дистанцията за пренос на енергия до 20 см и привеждане на параметрите в съответствие с местните нормативи.

Трамвай OLEV с безконтактно захранване (изображение: KAIST)

  През юли 2013 г. първият автобус с електродвигател и схема за постоянно безконтактно зареждане ще тръгне по улиците на град Гуми. В този град се произвеждат телефони Samsung, фокусирани към руския пазар.

Гледане на Кафе
Дата: 13 - ти февруари 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Градският електротранспорт в Южна Корея ще се зарежда безконтактно
Градският електротранспорт в Южна Корея ще се зарежда безконтактно
Пътят от концепцията OLEV до търговската реализация е отнел три години.
Южна Корея се отказва от хартиените учебници
Министерството на образованието на Южна Корея одобри инициативата по преминаването на всички начални и средни училища на електронни учебни пособия.
Северна Корея засилва пропагандата чрез интернет
В правителственият уеб-сайт на Северна Корея са се появили икони на най – популярните социални мрежи - Twitter, Facebook и популярните южнокорейски портали - NHN и Daum, където могат да бъдат публикувани съобщения с критичен характер ...
Най – бързият интернет е в Южна Корея
Компанията Pando Networks, обработила данните, събрани от 20 милиона компютри по цял свят и оценила скоростта на достъп до Интернет в различните страни.
Броят на севернокорейските абонати, ползващи клетъчна връзка, приближава милион
Koryolink, единственият 3G оператор в Северна Корея (КНДР), съобщава за бързо нарастване на мобилните абонати в страната.
Учени са изчислили количеството информация произведено от човечеството
Група изследователи от университета в Южна Калифорния в САЩ, са извършили анализ на развитието на 60 основни технологии на запазване,обработка и предаване на информация за периода 1986-2007.
Лондончани ще слушат шума на прибоя
Британският художник Бил Фонтана е създал инсталация - Бял звук: в продължение на три седмици, считано от 22 септември, лондончаните преминаващи покрай музея Wellcome Collection, ще чуват шума на морето и полъха на вятъра в провлака ...
Ръководителят на eBay критикува интернет-политиката на Китай
Президентът и главен изпълнителен директор на eBay John Donahoe изрази недоволство от строгия контрол на киберпространството, предприет от китайските власти.
В проблемното общество конформистите са повече
В едно общество, изправено пред много опасности, по-скоро ще победят строгите социални норми и нетолерантността. Колкото повече сигурност, толкова повече се извисява знамето на либерализма.
Обявени са седемте най-вероятни кандидати за титлата нови чудеса на природата
В конкурса са участвали 440 обекта от 220 страни. От декември 2007 до юли 2009 г. за тях са гласували повече от един милион ентусиасти.
12
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други