ТЪРСИ
Гледане на Кафе

В Япония създадоха „истински“ 3D-дисплей


  Устройството представлява система от лазери, които формират триизмерен образ от светещи точки във въздушна или течна среда.
  Технологията True 3D на компанията Burton е усъвършенстван вариант на съвместна разработка между японският изследователски институт AIST и Университета Кейо, анонсирана през 2006 г. Същността на идеята е, с помощта на лазер да се създаде плазмено възбуждане в кислорода и азота, съдържащи се във въздуха.

  Сегашната система може да работи както във въздушна, така и във водна среда. Нейните лазери създават 50 000 точки всяка секунда, от които се оформя обемната картина. За секунда се сменят по 10-15 кадъра, но разработчиците искат да доведат тази цифра до "класическите" 24-30.
  За разлика от плоските 3D екрани, създаващи псевдотриизмерност за сметка на оптични илюзии, предметите изобразени с True 3D, действително имат три измерения, казва експерт Бъртън Хаято Уатанабе.
  За демонстрацията на прототипа, показан по време на изложението Digital Contents Expo 2011, проведено в Токио на 20-22 октомври, работна среда е водата. Това позволява устройството да се направи компактно и използващо малка мощност. Работата във въздух изисква по-мощни лазери. 3D-дисплейят може да стане цветен от комбинацията на червени, зелени и сини лазерни лъчи.
  Според г-н Уатанабе, True 3D могат да се използват като рекламни носители и информационни табла, а модифицираната версия ще намери приложение в образованието и медицината.

 

Гледане на Кафе
Дата: 15 - ти ноември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: В Япония създадоха истински 3D-дисплей
В Япония създадоха истински 3D-дисплей
Устройството представлява система от лазери, които формират триизмерен образ от светещи точки във въздушна или течна среда.
Японски автобус за пътуване първа класа
Японците, както е известно, са експерти по личния комфорт. Затова не е изненадващо, че точно в Япония е създаден най – комфортния в света автобус.
В Япония се появи гигантски OLED-глобус
Тези дни в Националният музей за наука и иновации в Токио беше представен първият в света OLED-глобус с голям диаметър.
Япония даде зелена светлина за строителството на маглев път
Централната Японска железопътна компания JR Tokai прие поръчка за създаването на инфраструктура за левитация на влакове между Токио, Нагоя и Осака
В Япония е създаден робот за изследване на стомашно-чревния тракт
Kапсулоподобното устройство е в състояние да се движи самостоятелно в човешкия стомах и други храносмилателни органи, изпращайки на медиците информация за случващото се наоколо.
В Япония е създадена мобилна система за гласов превод в реално време
С нейна помощ два абоната,говорещи на различни езици, могат да общуват тук и сега, и да се разбират помежду си.
Японци създадоха най – точния часовник в света
Група специалисти от Токийския университет е разработила най – точния в света оптическо – атомен часовник.
Всяка повърхност може да стане тъчскрийн
Системата OmniTouch, създадена от специалисти на Microsoft Research и Mellon University в Карнеги, се състои от устройство за разпознаване на жестове и лазерен пико проектор.
Създаден е сензорен дисплей с тактилна обратна връзка на гърба
Сътрудници на лабораторията Кадзимото при токийския Университет по електрокомуникации, наскоро удивили света с устройството за предаване на целувки на разстояние, показаха още една оригинална разработка – сензорен дисплей с тактилна ...
Бактериите ще дадат шансове на Джаксън Полък
Вирусите могат да лакират нокти, чухте ли? Е, бактериите могат да създават истински шедьоври на изобразителното изкуство!
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други