ТЪРСИ
Гледане на Кафе

В Япония се появи гигантски OLED-глобус


  Тези дни в Националният музей за наука и иновации в Токио /Япония/ беше представен първият в света OLED-глобус с голям диаметър.
  Конструкцията, наречен "Geo-Cosmos”, създадена от компанията Mitsubishi Electric, е алуминиева топка висяща на 18 м височина. Диаметърът на „Гео-Космос” е 6 м, а повърхността му е осеяна с 10 362 панели на базата на органични светодиоди (OLED), размерът на всяка от които е 96 × 96 мм.
  Снимките на облаците върху сферата отразяват ежедневната информация от метеорологичните сателити. В глобусът се въвеждат данни, свързани с промени в световния океан, температурата и други параметри касаещи състоянието на Земята. С помощта на „Гео-Космос” може да се наблюдава текущото изображение на нашата планета и това, как тя ще изглежда в бъдеще.
  Новият модел е заменил предишния, състоящ се от светодиоди (LED), осигурявайки с около един порядък по-висока разделителна способност - над 10 милиона пиксела. Инсталирането на „Гео-Космос” е посветено на 10-та годишнина на музея в Токио.
 

Гледане на Кафе
Дата: 15 - ти юни 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: В Япония се появи гигантски OLED-глобус
В Япония се появи гигантски OLED-глобус
Тези дни в Националният музей за наука и иновации в Токио беше представен първият в света OLED-глобус с голям диаметър.
Появи се робот с кожа
Чувствителни сензорни пластини ще помогнат на механичните създания да усещат себе си и тези, около тях.
Япония даде зелена светлина за строителството на маглев път
Централната Японска железопътна компания JR Tokai прие поръчка за създаването на инфраструктура за левитация на влакове между Токио, Нагоя и Осака
В Япония създадоха истински 3D-дисплей
Устройството представлява система от лазери, които формират триизмерен образ от светещи точки във въздушна или течна среда.
В Япония е създаден робот за изследване на стомашно-чревния тракт
Kапсулоподобното устройство е в състояние да се движи самостоятелно в човешкия стомах и други храносмилателни органи, изпращайки на медиците информация за случващото се наоколо.
В Япония е създадена мобилна система за гласов превод в реално време
С нейна помощ два абоната,говорещи на различни езици, могат да общуват тук и сега, и да се разбират помежду си.
Съставена е гравитационна карта на Земята
Как изглежда нашата Земя от гравитационна гледна точка. Новият компютърен модел демонстрира неравномерността на гравитацията върху повърхността на нашата планета. Земята в това изображение не прилича на идеалния глобус, с който всички ...
Японски автобус за пътуване първа класа
Японците, както е известно, са експерти по личния комфорт. Затова не е изненадващо, че точно в Япония е създаден най – комфортния в света автобус.
Автомобил за слепи ще се появи през 2011
Възможно е още през 2011 г. да се пови автомобил за хора с пълна загуба на зрението. Проекта се разработва от американски учени съвместно със сътрудниците на националната федерация на слепите в САЩ.
В PSN се появи допълнението inFAMOUS 2: Festival of Blood
В продажба е самостоятелното допълнение inFAMOUS 2: Festival of Blood, съобщава издателство Sony Computer Entertainment (SCE).
123456 ... 9
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други