ТЪРСИ
Гледане на Кафе

В Швеция ще строят най – големият в света закрит ски курорт


 

Гледане на Кафе

  Съоръжението със 700-метров склон трябва да се появи след четири години близо до Стокхолм.
  Проектът Skipark 360 ° се реализира от шведската архитектурна фирма CF Moller. Комплексът за отдих и зимни спортове, с обща площ от 70 хиляди кв. метра, ще се разположи в град Bolsta, който е на 8 км от шведската столица.
  В основата на съоръжението, с триъгълна форма, е ски-писта с дължина 700 m и с разлика във височината от 160 m. Любителите на фрирайда ще имат на разположение отделен 300-метров склон с денивелация от 70 м, където ще има халфпайп и други съоръжения за сноуборд.
  В горната част на огромното съоръжение ще има зона с ресторанти и конферентни зали, с капацитет за 500 човека. В подножието ще има арена за биатлон, хокей, фигурно пързаляне, 3,5 км ски-тунел и хотелски стаи.
  Архитектите искат да направят Skipark 360 ° не само най-големият в света, но най-"зеленият" сред закритите, ски курорт. Те обещават, че всички сгради ще се самоосигуряват с енергия, черпейки от възобновяеми източници - като слънце, вятър и геотермални ресурси. Комплексът трябва да бъде единственият по рода си, напълно подходящ за световни първенства и други големи международни конкурси, а това наистина ще бъде пробив.
  Разходите за строителството възлизат на 1,5-2 млрд. крони (219-292 млн. долара). Строителството трябва да започне през 2013 г. и да завърши две години по-късно.

Гледане на Кафе
Дата: 28 - ми септември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: В Швеция ще строят най големият в света закрит ски курорт
В Швеция ще строят най – големият в света закрит ски курорт
Съоръжението със 700-метров склон трябва да се появи след четири години близо до Стокхолм.
Китай започва строителството на най – големия радиотелескоп в света
Най-големият и известен телескоп в света "Аресибо", намиращ се в Пуерто Рико, е на път да остане на заден план. В провинция Гуейджоу в южен Китай започна изграждането на ново инженерно чудо.
Японци показаха най-големият в света 3D-дисплей с висока резолюция
Компанията JVC Kenwood и Японският Национален институт за информационни и комуникационни технологии (NICT) са създали 3D панел с рекордния размер - 200 инча.
10 от най- добрите Digital-кампании на 2012 г
Заредете се с енергия и вдъхновение, спомняйки си най-ярките Digital- кампании и вирусни видеоклипове на 2012
Планирано е изграждането на земноводен курорт в Катар
Развлекателният комплекс, част от съоръженията на който ще бъдат плаващи, трябва да се появи по крайбрежието на Катар.
Осло
Цялото Осло е с обща площ 454 кв. км , което го прави една от най – големите столици не само в Европа, а и в света. Населението на Осло нараства всяка година с около 1500 души.
Първата в света трансплантация на трахея и бронхи е направена в Русия
В Руския онкологичен научен център „Н.Н. Блохин”, към Руската Академия на медицинските науки, е направена трансплантация на трахея с двата главни бронхи.
Най – звучният пенис в света
Мъжките на водната дървеница Micronecta scholtzi, с помощта на своя полов орган пеят на самките любовни серенади. И не просто серенади, а най – звучните в животинския свят.
Японци създадоха най – точния часовник в света
Група специалисти от Токийския университет е разработила най – точния в света оптическо – атомен часовник.
Създадена е най-малката видеокамера в света
Сътрудници на немския институт Fraunhofer institute са създали най-малката видеокамера в света. Тя представлява куб, с дължина на страната 1 мм, съобщава PC Mag.
123456 ... 12
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други