ТЪРСИ
Гледане на Кафе

В Хонконг е разработен проект за противоураганна къща


  При първите признаци на урагана съоръжението… се скрива под земята, като неговите обитатели са в безопасност по време на стихийното бедствие.

Гледане на Кафе
Тук и по - долу изображение: 10 Design

  За създаването на този футуристичен проект, архитектите от Студио 10 Design, били вдъхновени от творенията на природата – цветя и костенурки, които в момент на опасност се скриват в корпуса си.
  Противоторнадното жилище наистина напомня цвете по своята структура: обитаемата част/“пъпка“/ е разположена на повърхността, сервизните помещения, подобно на корените, са разположени на неголяма дълбочина, а двете части са обединени от „стъбло“ с хидравлични механизми, които могат да спускат външната част под земята. При такава конструкция, силата на урагана няма значение: когато пристигане – ще има само празна площадка.

  При нормално време „стъблото“ служи за завъртане на дома към слънцето, което дава енергия на фотоволтаичните панели. Стените са изградени от два слоя кевлар, чиято структура прилича на пчелна пита, като помежду си са изолирани с прозрачен слой. Дизайнерите проучват и използването на фотокаталитични покрития и въглеродни нанотръби, които да поемат токсични и замърсяващи вещества, както и въглеродния двуокис. Система от сензори ще следи прогнозата за времето, като задачата би се улеснила, ако от такива жилища се изградят цели комплекси и дори градове.
  Студио 10 Design си сътрудничи с група корабостроители в САЩ и Африка, за да може тази оригинална идея, от скици и рисунки, да се превърне в пълноценно жилище.

Гледане на Кафе
Дата: 12 - ти септември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: В Хонконг е разработен проект за противоураганна къща
В Хонконг е разработен проект за противоураганна къща
При първите признаци на урагана съоръжението… се скрива под земята, като неговите обитатели са в безопасност по време на стихийното бедствие.
Великобритания се готви да стартира първият голям геоинженерен проект
Вярвате или не, но екип от британски учени, ще обяви официално разработката на първия изкуствен вулкан в света.
Нов препарат забавя развитието на катаракта
Учените, създали първият в света медикамент забавящ развитието на катаракта, са сред петте финалисти на конкурса за бизнес-проект, организиран от Университета на Куинсланд.
Превърнаха виадукт в мощен алтернативен генератор на енергия
Идейният проект на италианските архитекти включва комбинирано използване на слънчеви панели и вятърни турбини. Едно мостово съоръжение ще осигури енергийните нужди на малък град.
Социалният проект Microsoft Socl
Microsoft Corporation, според слухове от уеб източници, тества собствена социална мрежа Socl, спомената за пръв път през лятото.
Microsoft представи един невероятен проект за видео-игри.
Демонстрираната технология IllumiRoom позволява видео-играта да бъде изнесена извън пределите на екрана.
НАСА представи проект на най – мощната ракета в историята на космонавтиката
Супертежката Space Launch System е предназначена за извеждането на космически кораби далеч зад пределите на земната орбита и транспортиране на едрогабаритни товари.
Разработен е първият в света еластичен кабел
Японската компания Asahi Kasei Fibers е създала еластичния кабел Roboden, разтеглящ се с половината от дължината си. Това е първата подобна разработка в света.
Разработен е гипс за рани
За да зарасте по – бързо счупеният крайник трябва да се обездвижи. Сега, благодарение на специалната превръзка-лепенка, същото правило е приложимо за различни кожни рани.
В Германия е разработен въображаем iPhone
Сега можете да управлявате вашия смартфон, натискайки с пръсти по дланта си, като върху екран. За останалото ще се погрижат специални камери и софтуер.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други