ТЪРСИ
Гледане на Кафе

В Естония се появи женски робот-манекен за виртуална проба на дрехи


  Миналата година компанията Fits.me представи мъжки манекени с плъзгащи се части на тялото, които симулират стотици варианти на човешката фигура, за да помогнат при покупката на дрехи онлайн. Сега и жените имат възможност да се сдобият онлайн с дрехи, според спецификата на тялото си.

  Основният проблем при закупуването на дрехи по интернет (без да броим сигурността на електронните плащания) е невъзможността да се пробва дрехата, която ви харесва. В резултат на това, има висок процент на върнати стоки и загуба на поръчки за собствениците на уеб-бутици.
  Решение на проблема са намерили естонските роботостроители. Устройството  FitBot, разработено под ръководството на професор Maarja Kruusmaa от Талинския технически университет, представлява манекен с формата на горната част на тялото. Тялото му е разделено на няколко десетки сегменти, всеки от които може да се движи напред или настрани. По този начин се достигна копиране на човешката фигура в цялото и разнообразие.
  Ето как работи манекенът-трансформер. Първоначално компанията, желаеща да си сътрудничи със сайта за избор на облекло Fits.me на естонският предприемач Heikki Haldre, облича робота със свои модели в различни размери. Варирайки с местоположението на различни части от торса, машината променя своята фигура, а получените варианти се цифровизират и се съхраняват в база данни. Когато потребителят въведе в сайта параметрите на своето тяло, той вижда, как именно ще изглежда с една или друга дреха.
  Миналогодишната мъжка модификация е интерпретирала около 2000 варианта на телосложението. Създаването на представената преди няколко дни „сестра” на робо-манекена е отнело повече време, но броят на приеманите от нея форми се е увеличил няколко пъти. Според г-жа Kruusmaa, 85% от уеб-купувачите ще бъдат напълно удовлетворени от нововъведението, най – малко от това, че ще могат да видят, как изглеждат в определена дреха.
  Г-н Haldre отбелязва, че за първите три месеца работа с проекта, продажбите на немската компания-партньор са нараснали с 300%, а количеството на върнати стоки е намаляло с 28%.
 

 

Гледане на Кафе
Дата: 15 - ти юни 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: В Естония се появи женски робот-манекен за виртуална проба на дрехи
В Естония се появи женски робот-манекен за виртуална проба на дрехи
Основният проблем при закупуването на дрехи по интернет, без да броим сигурността на електронните плащания, е невъзможността да се пробва дрехата, която ви харесва.
Появи се робот с кожа
Чувствителни сензорни пластини ще помогнат на механичните създания да усещат себе си и тези, около тях.
Робот, предизвикващ депресия
Японски учени са създали робот, предизвикващ депресия.
В Германия ще произвеждат дрехи от мляко
Сухото мляко, заедно с други натурални съставки, се превърна в суровина за производство на влакна, разработена от германски изследователи.
Японската виртуална поп-дива Мику Хацуне излиза пред света
Miku Hatsune има милиони фенове и пакет от най-големите хитове, не е замесена в скандали и употреба на наркотици, не се нуждае от шест цифрени договори, винаги пристига навреме, никога не изпада в истерия и е в състояние да играе в ...
Създадена е тъкан, очистваща се от слънцето
Представете си, че няма да се налага да перете мръсните дрехи – просто ще ги окачите на балкона и ще чакате изгрева на слънцето.
Вече вместо Вас – робот в офиса
На интерактивната изложба SXSW в Остин (Тексас) бяха представени роботи за дистанционна работа в офис.
Японски робот се учи да взема самостоятелни решения
Тази група от учени, използвайки собствена разработка, наречена Самоорганизираща и разширяваща се невронна мрежа (SOINN), е накарала робота да разбира околната обстановка и да извършва непрограмирани действия.
Робот-уста се учи да пее
Проектът е опит за максимално точна имитация на човешкия орган.
Робот – трансформер
Малкото експериментално устройство е оборудвано както с колела, така и с перки за издигане във въздуха. Трансформерът, който все още няма име, се справя успешно и с двете задачи.
123456 ... 9
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други