ТЪРСИ
Гледане на Кафе

В Германия е разработен "въображаем"  iPhone


  Сега можете да управлявате вашия смартфон, натискайки с пръсти по дланта си, като върху екран. За останалото ще се погрижат специални камери и софтуер.
  За да изяснят, колко добре Apple-маниаците се ориентират в своите iPhone, Шон Густафсон и колегите му от Потсдамския университет поканили 12 доброволци. В резултат 68 % от участниците правилно разположили голяма част от приложенията върху дланта си, които съответстват на конкретен клавиш от тъчскрийна. При работа с популярните приложения, точността достигнала 80 %. Окуражени от тези резултати, учените адаптирали системата за разпознаване на жестове, състояща се от видеокамера и сензори за следене на натискащия в дланта пръст. Подобна техника се използва в Microsoft Kinect.
  В експериментите използвали доста обемисто устройството, поставено на главата.Но авторите се надяват, че рано или късно, системата може да бъде вградена в копче от облеклото, или прикрита като аксесоар, а потребителите ще бъдат в състояние да изпълняват все по-сложни задачи.
  Основният недостатък на предложения метод е невъзможността за пълна автономия: ако искате да се обадите, iPhone трябва да е с вас. Така че разработката на германските експерти е по същество, нещо като „handsfree".
  Каквото и да е, екипът вече работи и върху "въображаемо" дистанционно управление на телевизор, което трябва да реши проблема с вечното губене на устройството из дълбините на жилището. Резултатите ще бъдат представени на конференция на потребителски интерфейси UIST 2011 година през октомври.
 

Гледане на Кафе
Дата: 23 - ти май 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: В Германия е разработен въображаем iPhone
В Германия е разработен въображаем iPhone
Сега можете да управлявате вашия смартфон, натискайки с пръсти по дланта си, като върху екран. За останалото ще се погрижат специални камери и софтуер.
Приложение за iPhone позволява да се рисува със звуци
Звуците, издавани от ползвателя, създават върху екрана на смартфона хаотични геометрични форми. Резултатите изглеждат… симпатично. Като картина на художник-абстракцшонист.
Увеличителна леща превръща телефона в таблет
Докинг-станцията Mini Cinema за iPhone има същото предназначение – да увеличи изображението при гледане на видео.
В Германия ще произвеждат дрехи от мляко
Сухото мляко, заедно с други натурални съставки, се превърна в суровина за производство на влакна, разработена от германски изследователи.
В Германия изобретиха хибрид между автобус и трамвай
Няколко научно изследователски институти на страната се обединили, за да финализират проект за електрически градски транспорт, който не изисква релси и жици.
Разработен е първият в света еластичен кабел
Японската компания Asahi Kasei Fibers е създала еластичния кабел Roboden, разтеглящ се с половината от дължината си. Това е първата подобна разработка в света.
Разработен е гипс за рани
За да зарасте по – бързо счупеният крайник трябва да се обездвижи. Сега, благодарение на специалната превръзка-лепенка, същото правило е приложимо за различни кожни рани.
Разработен е софтуер за анонимност на фотографа
Програмата обработва две или повече снимки и сменя гледната точа, което затруднява определянето на автора.
В Хонконг е разработен проект за противоураганна къща
При първите признаци на урагана съоръжението… се скрива под земята, като неговите обитатели са в безопасност по време на стихийното бедствие.
Разработен е евтин способ за имитация на лепкавите лапи на гущера
Сингапурски специалисти са създали мрежа от нановлакна, която копира власинките върху пръстите на гущера, позволяващи му без усили да се катери по вертикална стъклена повърхност или таван.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други