ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Всяка повърхност може да стане тъчскрийн


  Американски учени са разработили преносима проекционна система, с чиято помощ дланта, лист хартия, масата или близката стена се превръщат в интерактивен екран.

Гледане на Кафе
Сегашния OmniTouch може да се нарече портативен, но доста тромав. (тук и долу - снимка: Chris Harrison)

  Системата OmniTouch, създадена от специалисти на Microsoft Research и Mellon University в Карнеги, се състои от устройство за разпознаване на жестове и лазерен пико проектор. Тя се закрепва върху рамото на потребителя и снима движенията на ръцете му с помощта на камери, подобни на тези, вградени в контролера Kinect.
  OmniTouch може да проектира изображения навсякъде, адаптирайки ги към размера и структурата на повърхността, превръщайки я в интерактивен екран. Потребителят може да полза проекцията по същия начин, както истински дисплей с „мултитъч“. Може да набирате телефонен номер на дланта си или да увеличите участък от виртуална карта на стената.

Пример за работа с OmniTouch: дланта е палитра, а стената платно.

  Устройството е доста тромаво: размерът е сравним с дебела книга. Скоро обаче, ще бъде напълно възможно да го поберете в кутия за карти за игра или дори в кибритена кутия, уверен е ръководителят на проекта Крис Харисън от Института за човеко-машинни взаимодействия на Карнеги - Мелон университет.
  Проектът е представен на симпозиум на тема потребителски интерфейси UIST 2011 г., който се провежда тези дни в Санта Барбара (САЩ).

Гледане на Кафе
Дата: 19 - ти октомври 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Всяка повърхност може да стане тъчскрийн
Всяка повърхност може да стане тъчскрийн
Системата OmniTouch, създадена от специалисти на Microsoft Research и Mellon University в Карнеги, се състои от устройство за разпознаване на жестове и лазерен пико проектор.
Nokia GEM – концепция за телефон със солидна сензорна повърхност
Дизайнерите от изследователския център на Nokia показват, какво би могло да бъде бъдещето на мобилните телефони.
Флуоресцентна превръзка унищожава инфекцията
По време на бойни действия, ранените не винаги могат да бъдат транспортирани навреме до полева или стационарна болница. Освен това, на незначителни наранявания обикновено не се обръща особено внимание. Междувременно, всяка такава ...
След няколко години всяка болест ще може да се определя по звук
Скоро, лекарите ще могат да чуват не само хрипове в белите дробове: Британски учени са разработили метод, който дава възможност за откриване на болните тъкани в тялото посредством звучащи липозоми.
Магията на езерото Байкал
Байкал е 20 процента от световния запас на чиста питейна вода.На водната повърхност на Байкал биха се поместили европейски страни като Белгия, Норвегия, Дания.
Неевклидова геометрия
Много сериозни теоретични физици сега вярват, че по-високите измерения не само съществуват, но могат да обяснят някои от най дълбоките тайни на природата.
Основата на смартфона Samsung Galaxy S III, вероятно ще стане чип Exynos от следващо поколение
Компанията Samsung, според добре информирани Web- източници, в началото на 2012 г. ще представи смартфона Galaxy S III.
HP TouchSmart 620 3D - моноблок с 23-инчов тъчскрийн
От 15 ноември Hewlett-Packard започва продажбите на настолния компютър TouchSmart 620 3D клас -всичко в едно- с поддръжка на 3D-контент.
Новият компактдиск ще може да съхранява данните с хилядолетия
Английски учени заявиха, че са разработили диск, който може да съхранява данните вечно.
Фантастичният притеглящ лъч ще стане реалност
NASA е възложила на космическия център Годард разработката на устройство, захващащо и притеглящо обекти с помощта на лазерен лъч.
123456 ... 46
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други