ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Войниците на бъдещето ще станат невидими


Гледане на Кафе
Центърът за инженерно-физически изследвания във Великобритания работи над нов тип тъкан, която ще използва слънчевите фотоелектрични елементи, термоелектрични устройства и най –новите олекотени батерии.
  Камуфлажната униформа на бъдещето, през деня ще се зарежда от слънцето, а през нощта – от тялото на войника, като по този начин ще превърне пехотинците в истински воини на слънчевата светлина.
  Такава система, може да обезпечи непрекъснато захранване за радио и GPS-устройства, а също и съвременни оръжия. Разбира се, половината от теглото на традиционните акумулаторни  батерии, за сега, не може да бъде избегнато.
  Тъй като новата система поглъща топлина, то тя би могла да послужи в качеството си на плащ-невидимка, превръщайки войниците на бъдещето в по-малко подвластни на откриване с инфрачервени камери.
  Новият камуфлаж ще обезпечи постоянен ток, даже в сумрак и мъгла. Цената на проекта е 1,04 млн. долара. Очаква се, прототипът на системата да се появи към декември на текущата година.
  Гледане на Кафе
Дата: 24 - ти март 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Войниците на бъдещето ще станат невидими
Войниците на бъдещето ще станат невидими
Центърът за инженерно-физически изследвания във Великобритания работи над нов тип тъкан, която ще използва слънчевите фотоелектрични елементи, термоелектрични устройства и най –новите олекотени батерии.
Небостъргачът на бъдещето
Небостъргачът на бъдещето – модулност, енергийна ефективност и екологичност
Бъдещето на стволовата клетка зависи от нейната форма
Кое заставя стволовите клетки да се трансформират в строго определен клетъчен тип? Как, например, костните стволови клетки разбират, какво им е нужно за да станат именно костни клетки, а не хрущялни?
Honda създаде автомобила на бъдещето
По време на Токийския автосалон, наред с другите новости, Honda ще представи хибридния автомобил Advanced Cruiser-X (AC-X).
Създадено е устройство на бъдещето, което фантастите са нарекли -умен прах
В допълнение към закона на Мур за удвояването плътността на транзисторите върху една интегрална схема на всеки две години, важи и закона на Бел за появата на нов клас компютри с по – малки размери на всеки 10 години.
HP споделя визията си за компютрите на бъдещето
Hewlett-Packard Company разказа за няколко концептуални дизайнерски разработки в областта на персоналните компютри и дисплеи,използвани от режисьорите на хита Real Steel с Хю Джакман(Hugh Jackman)в главната роля.
Победителите в конкурса за небостъргач на бъдещето
Полярен чадър (Polar Umbrella), базиран на явлението осмоза, спечели ежегодния конкурс за небостъргачи eVolo 2013 Skyscraper Competition.
Авиотранспортът на бъдещето – с прозрачни тавани и зонални пространства
Водещият европейски авиопроизводител "Еърбъс" представи, как ще изглежда самолетът отвътре през 2050 г.
Интерфейс за компютрите на бъдещето
Съществуват и независими разработчици, правещи чудесни неща, базирани на най-новите технологии на Microsoft.
Видеоматериалите Hulu ще станат достъпни за притежателите на конзоли Nintendo
Nintendo сключи споразумение за сътрудничество с Hulu, един от най-популярните видео сайтове в САЩ.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други