ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Влак, който се движи без да спира

Гледане на Кафе

  Дизайнерът PAUL PRIESTMAN от Priestmangoode предполага, че в XXI век, високоскоростните влакове ще се ползват с голям успех. Въпреки това, без значение, каква скорост е в състояние да развива влакът, все пак ще трябва да спира на гарите, а това отнема много време и енергия. Концепцията на движеща се платформа, Moving Platforms, изобретена от PRIESTMAN,  позволява на скоростния влак да се движи без да спира.
  Високоскоростният влак се движи по главния маршрут, а ролята на платформи, с които се качват и слизат пътниците от него, играят малки „електрички”. Във времето, когато влакът се доближава до гарата, „електричката” развива същата скорост и подхождайки до него се стикова с помощта на специални тунели.

  Така пътниците влизат и излизат, след което „електричката” се отклонява към населения пункт, а влакът не спира движението си, без да се забави и за секунда. Управлението на целия процес е автоматично.
 

Гледане на Кафе
Дата: 1 - ви юли 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Влак, който се движи без да спира
Влак, който се движи без да спира
Дизайнерът PAUL PRIESTMAN от Priestmangoode предполага, че в XXI век, високоскоростните влакове ще се ползват с голям успех.
Антибиотик спира преждевременното стареене
Антибиотикът рапамицин ликвидира симптомите на стареене, очиствайки клетките от дефектният протеин прогерин, натрупващ се с възрастта.
САЩ успешно тестваха свръхзвуков снаряд
Пентагонът извърши успешен тест на летящ снаряд, който може да се движи по-бързо от звука.
GravitySpace - умeн под
Този под изглежда огледален, но вие не виждате отражението си в него. Вместо това, компютър генерира ваш двойник, който се движи едновременно с вас.
В Европа стартира първият влак, използващ слънчева енергия
Покритият участък от пътя в района на белгийския Антверпен бил оборудван със слънчеви панели. Произвежданото от тях електричество е достатъчно за захранването на двигателя на скоростния влак и железопътната инфраструктура.
Adobe спира разработката на мобилни версии на Flash Player
Adobe Systems Incorporated възнамерява да се откаже от издаването на нови версии Flash Player за мобилни платформи. Това съобщение се появи в блога на компанията.
Създаден е свръх здрав и бързо втвърдяващ се материал, който да замени бетона
Разработеният в Япония строителен материал с такива свойства може значително да ускори строежа на сгради.
В Германия изобретиха хибрид между автобус и трамвай
Няколко научно изследователски институти на страната се обединили, за да финализират проект за електрически градски транспорт, който не изисква релси и жици.
Австралийският летящ мотоциклет е готов за тестване
В следващите няколко месеца трябва да започнат летателни тестове на устройството с каноничното име Hoverbike. Все пак, този hoverbayk прилича на мотоциклет, който вместо колела има две хоризонтални перки.
Електростимулатор на гръбначния стълб изправи парализиран човек на крака
Автомобилна катастрофа през 2006 г., лишила 20-годишния Роб Съмърс от възможността да се движи самостоятелно. Както твърдели тогава лекарите - завинаги. Последните достижения в електростимулацията на нервите на гръбначния мозък значително ...
123456 ... 28
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други