ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Вино в бутилка от хартия


  Съвсем скоро британците могат да започнат да бутилират виното си в хартия или по – точно, в папие-маше. Идеята е на Martin Myerscough.
  Загрижеността за околната среда насърчава дизайнери и учени да търсят заместител на пластмасовите опаковки. Все по – често се появяват решения с удобни за рециклиране и лесно разградими  опаковки.

Гледане на Кафе
"Хартиеното" вино запазва вкуса си и не вреди на околната среда.  (снимка: GreenBottle)

  Martin Myerscough, основател на компанията GreenBottle, вече е създал подобна кутия за мляко, а сега се появи и тази – за вино.
  Самото вино се съхранява в обем от мека и тънка пластмаса, поставена във вътрешността на бутилка от папие-маше, имаща традиционна форма и от разстояние не се различава. Г-н Myerscough твърди, че емисиите на въглероден двуокис от такъв контейнер са 10 пъти по-малки от тази на стъклените бутилки за вино. Само във Великобритания се използват 1.2 млрд. годишно. . . 
  Сега GreenBottle води преговори с производители и доставчици на вино за внедряване на "eкобутилката", което е насрочено за началото на следващата година. Сомелиерите подкрепят инициативата, макар и да вярват, че висококачественият алкохол трябва да се продава в доброто старо стъкло.

Гледане на Кафе
Дата: 16 - ти ноември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Вино в бутилка от хартия
Вино в бутилка от хартия
Съвсем скоро британците могат да започнат да бутилират виното си в хартия или по – точно, в папие-маше. Идеята е на Martin Myerscough.
Червеното вино: физическо упражнение в бутилка
Учени от университета в Страсбург (Франция), открили поредното удивително свойство на ресвератрола - съединение, съдържащо се в ципата и семките на червеното грозде.
Електронното перо Wacom Inkling трансформира рисунки върху хартия в цифров вид
Компанията Wacom, в средата на септември, ще започне продажбата на оригиналния компютърен аксесоар Inkling за художници, илюстратори и дизайнери.
Създадена е сгъваема -антибутилка-
Мекият пластмасов контейнер притежава всички качества на една обикновена бутилка, а когато е празен, се побира в джоба ви.
Антинобеловите награди за 2011 г.: прозяващи се костенурки и секс с бутилка
В театър `Сандърс`, Харвардския университет (САЩ), за 21 път се проведе церемонията по връчването на Антинобеловите награди. Наградата, както е известно, се присъжда от списание Annals of Improbable Research за достижения, които ...
Хартията става интерактивна
Финландски специалисти разработват начини за внедряване на електроника в картон и други продукти на хартиената промишленост.
Цай Лун
Откриването на хартията дава мощен тласък в културното развитие на Китай. След второто столетие, в течение на 7 -8 века, китайската цивилизация според повечето преценки е най – напредналата в света. Липсата на подходящ за писане материал ...
Китайски букви. Буква В – страница 7
Китайски букви. Буква В – вълшебник, винарска изба, вино, вятърна мелница, вдовица, восък, вълна, Ватерлоо, водопад, водонапорна кула, водни ски, водорасло, водни дълбини, водна птица, Вашингтон пост
Китайски букви. Буква Б – страница 10
Китайски букви. Буква Б – броколи, блестящ, Бразилия, браво, бренди, Брамс, бойкот, бойскаут, Бугенвил, бутилка, Бостън, бонсай, бомба, Боливия, Бохемия
Гените се смесват по-бързо от приказките
Ако народните приказки се разпространяваха като мастилен отпечатък върху хартия, можеше да се очаква плавен преход в зависимост от разстоянието.
12
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други