ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Вече вместо Вас – робот в офиса

  Хората са мечтали да изпратят на работа свой двойник още преди появата на повестта „Понеделник започва в събота“. Интернет частично реши този проблем, но и до сега някои ръководители настояват за физическото присъствие на служителите си. Изглежда, че младата компания Suitable Technologies е успяла да намери компромисно решение. На интерактивната изложба SXSW в Остин (Тексас) бяха представени роботи за дистанционна работа в офис - виж видеото.

  Роботите с дистанционно управление не само провеждат видео-конференции, но и се разхождат из офиса, общувайки с  колегите и шефа. Тъй като не разполагат с ръце е трудно да ги ангажирате със странични дейности. За по-голяма асоциация с реален сътрудник и за психологически комфорт, височината на робота е малко под средния ръст – 158 см. Живите хора гледат на него леко отгоре и вероятно, по-малко завиждат на собственика.

Гледане на Кафе
Роботите Beam със система за дистанционно присъствие. (снимка: Suitable Technologies)

 Дистанционният потребител се ориентира в офисното пространство чрез две широко ъгълни камери с висока резолюция. За разлика от обикновеното дистанционно интервю, роботът улавя звука директно от шест микрофона. Това позволява добре да слушате събеседниците, намиращи се извън полезрението ви и да използвате усъвършенстван алгоритъм за намаляване на шума.
  Роботът генерира приличен обем от трафик, за предаването на който използва два модула Wi-Fi. Поддържа хардуерна компресия и криптиране на данни. Екранът и цялата останала електроника се захранват от акумулаторни батерии, разположени в долната част. Зареждат се в докинг-станция. Компанията препоръчва да поставите в офиса няколко такива, за да успяват роботите да стигат до най-близката свободна.

Докинг-станцията на роботите Beam. (снимка: Suitable Technologies)

  Системата Beam беше представена за пръв път през есента на 2012 г., но победното шествие на 17-инчовият екран на колела е ограничено от значителната му цена. Към март 2013 г. са направени сто такива робота, на стойност от $16 хиляди. Още 3200 долара е годишният абонамент и поддръжката за Beam.

 

Гледане на Кафе
Дата: 13 - ти март 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Вече вместо Вас робот в офиса
Вече вместо Вас – робот в офиса
На интерактивната изложба SXSW в Остин (Тексас) бяха представени роботи за дистанционна работа в офис.
Робот-уста се учи да пее
Проектът е опит за максимално точна имитация на човешкия орган.
Японски робот се учи да взема самостоятелни решения
Тази група от учени, използвайки собствена разработка, наречена Самоорганизираща и разширяваща се невронна мрежа (SOINN), е накарала робота да разбира околната обстановка и да извършва непрограмирани действия.
С миенето на стъкла ще се заеме робот – гущер
Въпреки, че китайските учени са били вдъхновени от способността на гущера да се изкачва плавно по вертикални повърхности, механичният мияч използва други принципи на движение.
Научиха робот да разпознава продукти от супермаркет
Механичният помощник сортира покупките Ви, поставя ги в плик и Ви помага да ги отнесете в къщи.
Робот, предизвикващ депресия
Японски учени са създали робот, предизвикващ депресия.
В Естония се появи женски робот-манекен за виртуална проба на дрехи
Основният проблем при закупуването на дрехи по интернет, без да броим сигурността на електронните плащания, е невъзможността да се пробва дрехата, която ви харесва.
Стратегията Might & Magic: Heroes VI вече е в продажба
Играта Might & Magic: Heroes VI, продължение на известната походова ролева поредица от стратегии, вече е в продажба, казва издателят Ubisoft.
Роботът-хуманоид iCub научи човешки език
iCub анализира реч в реално време.
Робот – трансформер
Малкото експериментално устройство е оборудвано както с колела, така и с перки за издигане във въздуха. Трансформерът, който все още няма име, се справя успешно и с двете задачи.
123456 ... 18
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други