ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Британците не си мият ръцете


  Всеки шести мобилен телефон във Великобритания има следи от чревната бактерия Escherichia coli. И знаете ли защо? - Защото някои не си мият ръцете със сапун след използване на тоалетната.
  Това е заключението, направено от изследователи в Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина (Великобритания) във връзка с проучването им за Световния ден на чистите ръце.
  Специалистите са обиколили дванадесет британските градове, и взели 390 проби от мобилните телефони и ръцете на техните собственици. Натривките са изследвани в лаборатория за броя на микроорганизмите.  Участниците в проучването настоявали за отговори на редица въпроси, свързани с техните навици за миене на ръце.

Гледане на Кафе
Чревната бактерия E. coli (изображение: Dr. Dennis Kunkel/Visuals Unlimited / Corbis)

  Оказало се, че най –  голяма част мръсни телефони са намерени в Бирмингам (41%) . Върху ръцете на лондончани по – често присъствала ешерихиа коли, в сравнение с другите им съотечественици. Впрочем, реалната занемареност на телефоните и ръцете нараствала към северната част на страната. Титлата най – „мръсен“ град получил Глазгоу, където средното бактериално ниво на телефоните и ръцете било 9 пъти по – високо, отколкото в Брайтън.
  Още един любопитен момент: тези, които имали по ръцете си  E. Coli, три пъти по – често „носили“ вредната бактерия с фекален произход, върху мобилните си телефони.
  Резултатите натъжили изследователите до степен, че те нарекли проблема „национален“. Напълно ги разбираме: 95 % от анкетираните казали, че мият ръцете си с вода и сапун,когато това е възможно. С бактерии били заразени 92 % от изследваните телефони и 82 % от ръцете. С вредната E. Coli били заразени 16 % от ръцете и 16 % от телефоните. Очевидно, британците безсрамно лъжат, че редовно мият ръцете си след ползване на тоалетна. В действителност, те или просто забравят за задължителната хигиенна процедура, или не са свикнали с нея.
  Е. коли обикновено живее в червата на хората и животните, като гарантира правилното функциониране на храносмилателната система. Съществуват около 100 щама на E. коли, повечето от които са полезни за организма, но някои произвеждат токсини и могат да доведат до тежка диария, увреждане на бъбреците и дори смърт, които ние всички помним от летния период на зловещите немски ексцесии ...

Гледане на Кафе
Дата: 15 - ти октомври 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Британците не си мият ръцете
Британците не си мият ръцете
Всеки шести мобилен телефон във Великобритания има следи от чревната бактерия Escherichia coli. И знаете ли защо? - Защото някои не си мият ръцете със сапун след използване на тоалетната.
Вино в бутилка от хартия
Съвсем скоро британците могат да започнат да бутилират виното си в хартия или по – точно, в папие-маше. Идеята е на Martin Myerscough.
PLOrk – лаптоп оркестър от Принстън
The Princeton Laptop Orchestra (или PLOrk) е действително пълноценен оркестър, но вместо акустични инструменти, музикантите държат в ръцете си лаптопи.
Хората ще се учат да управляват неща със силата на мисълта
Американски специалисти от Калифорнийския университет в Сан Диего са разработили устройство, позволяващо управлението на телефона да става без помощта на ръцете.
Чингис хан
Чингис хан и неговите монголи са държали в ръцете си толкова голяма територия и население, упражнявали са огромно влияние върху живота на съвременниците си, че е трудно да бъдат отминати като най – обикновени разбойници
Bat - летяща компютърна мишка
Комплектът Bat включва платформа и мишка с магнитен пръстен, издържаща теглото на човешка ръка.
Разработен е тактилен колан за навигация и получаване на команди на бойното поле
Правилната посока и заповедите на командира, свързани с придвижването, боецът ще научава от усещанията на леко вибриращ колан.
Прагове на усещанията
И така, някои хора могат да имат по – остър слух, но музиката за тях да бъде само шум, а други, с по – слаб слух, да забелязват в нея значително повече неща
В Мелбърн, ще се появи първата в света вертикална улица
Именно така архитектурното бюро CK Designworks характеризира своя проект в австралийския мегаполис. Отличителна особеност на 35-етажната сграда ще станат пълноценните градини с дървета по балконите.
Приложение за iPhone позволява да се рисува със звуци
Звуците, издавани от ползвателя, създават върху екрана на смартфона хаотични геометрични форми. Резултатите изглеждат… симпатично. Като картина на художник-абстракцшонист.
12
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други