ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Британски учени са създали велосипед от найлон


Гледане на Кафе
  Британски конструктори са създали удивителен велосипед от … найлон. Както се съобщава, регулировка на волана и седалката не е предвидена, но технологията позволява производство на велосипеди с различна големина, за всеки ръст.
Повечето от детайлите на новия велосипед, са били направени в единен производствен процес. Airbike почти напълно са направени от найлон, но по здравина не се различават от традиционните метални велосипеди. Чудото, е било създадено от бристолския клон на знаменитата аерокосмическа  и отбранителна компания EADS.
  А в Швейцария пък, са конструирали велосипед в стил – армейски нож. Той може да се сгъва с една ръка, само за секунда. Велосипедът не е много лек, но затова пък може да използва своя електромотор, дори в сгънато състояние. Така той „помага” да се возите в стаята.
  Дизайнът на новото транспортно средство не случайно предизвиква асоциации със знаменитият швейцарски армейски нож. Според авторите, електрическият велосипед Voltitude, ще се понрави на своите „пилоти” на първо място с лесната си трансформация. Принципът прилича на схемата на сгъване на велосипеда Genius, но тук е, може би, още по-опростена.
  Гледане на Кафе
Дата: 24 - ти март 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Британски учени са създали велосипед от найлон
Британски учени са създали велосипед от найлон
Британски конструктори са създали удивителен велосипед от … найлон. Както се съобщава, регулировка на волана и седалката не е предвидена, но технологията позволява производство на велосипеди с различна големина, за всеки ръст.
Британски учени са мумифицирали таксиметров шофьор
Британски таксиметров шофьор завещал да го мумифицират, като египетски фараон, което наскоро било изпълнено с използването на автентични методи за запазване на тялото.
Японски учени са създали изкуствена кост от колаген на риба
Групата на Junzo Tanaka от Токийският технологичен институт успешно създаде изкуствена кост от рибени люспи.
Германски учени са разработили безжични велосипедни спирачки
Дългите кабели и впечатляващите ръчки са заменени с три компактни елемента, работещи с едно докосване.
Учени са създали нетривиални структури на базата на прости частици
Изследователи от университета в Илинойс и Северозападния университет са разработили колоидна система, състояща се от частици, които те нарекли „сферите на Янус”. Това са малки частици на основата на латекса.
Разгадана е тайната на гения на Леонардо да Винчи
Откритие на британски учени е позволило да бъде разгадана тайната на гения на изключителни художници, като Леонардо да Винчи и Пабло Пикасо.
С металната корозия ще се бори електричество
Британски учени предлагат, стоманените конструкции да бъдат подлагани на електричен шок, за да се предотврати саморазрушаването им.
Робот, предизвикващ депресия
Японски учени са създали робот, предизвикващ депресия.
Роботите като работодатели
Парадоксално е, но машината не отнема работни места от хората, а напротив, допринася за тяхната заетост. Така твърдят британски учени.
Великобритания се готви да стартира първият голям геоинженерен проект
Вярвате или не, но екип от британски учени, ще обяви официално разработката на първия изкуствен вулкан в света.
123456 ... 15
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други