ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Бил Гейтс създава „супер храна”

Гледане на Кафе
Основателят на компанията Microsoft Бил Гейтс е решил да осъществи нов проект, който по негово мнение, ще преобърне представата на човечеството за храната. В частност, учените трябва да създадат нов вид растение, което ще съдържа в себе си всички необходими витамини и минерали за пълноценното развитие на човека.
  На този етап, фондът принадлежащ на Бил Гейтс, вече е инвестирал в проекта 12 млн. долара. Растението е получило името „супер храна”, а за основа учените са взели соргото – зърнена култура, широко използвана днес в селското стопанство. Това растение е биологически устойчиво и е способно да преживее в най – тежки климатични условия. Освен това, за растежа на това растение е необходимо много малко количество вода.
  Трябва да отбележим, че по думите на зам.директора на Ботаническия институт  „Комаров” – Александър Коваленко, това несъмнено ще бъде генно модифициран продукт. Някои гени в соргото ще бъдат заменени с гените на други растения и животни и като цяло ще се получи организъм с нови свойства, като разбира се, това няма да бъде панацея с всички необходими витамини и минерали за човека, но ще се получи растение максимално наситено с полезни свойства.
  Гледане на Кафе
Дата: 24 - ти март 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Бил Гейтс създава - супер храна
Бил Гейтс създава - супер храна
Основателят на компанията Microsoft Бил Гейтс е решил да осъществи нов проект, който по негово мнение, ще преобърне представата на човечеството за храната.
Нова супер кола с ракетен двигател
В близко време трябва да се състоят изпитанията на ракетен двигател, който ще бъде поставен на новия супер автомобил и ще му позволи да развие скорост до 1600 км/ч
Disney създава кресло с илюзия за физически допир
Доброволците, участвали в експериментите, съобщават за усещането на пълзящи по гърба насекоми и проливния дъжд.
Интернет-архив създава хранилище за печатни книги
Целта на новият проект на Internet Archive е да събере по едно копие от всички отпечатани някога книги, като обещава запазването на томовете при оптимална температура и влажност.
В Русия е синтезиран 117 елемент
В центъра за ядрени изследвания в Дубна, учени от Русия и САЩ , съвместно синтезирали 117 химичен елемент, съдържащ супер тежко атомно ядро от 117 протона.
Ново устройство ще изключва ненужното звено в хранителната верига
Как да ядете много, без да губите фигурата си. Изобретателят на Segway знае отговора.
Тайната на здравината на Великата китайска стена
Химици установили, че в състава на разтвора свързващ каменните блокове, влизало лепило от оризова каша. За това съобщава The Daili Telegraph.
Комарите са особено чувствителни към миризмата на човешки крака
При търсене на храна африканският малариен комар се ръководи от издишания от нас въглероден диоксид и миризмата, отделяна от бактериалната микрофлора, обитаваща краката ни.
Концепция за лента нагревател – охладител
Авторът на идеята за компактно устройство, което може да загрява или охлажда храна, е един от победителите в конкурса, проведен от добре познатия производител на битова техника - Electrolux.
Представен е принтер за човешки органи
На конференция беше представен триизмерен принтер, който е способен да създава органи от собствените тъкани на пациента
123456 ... 8
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други