ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Аспиринът снижава риска от рак на червата

Гледане на Кафе
Изследвайки данните на 14 000 пациенти, учени от Оксфордския университет стигнали до извода, че за да се снижи риска от възникване на рак на дебелото черво е необходимо да се приема  по една таблетка аспирин дневно. Тези изследвания са продължили 20 години и на пациентите са давани малки дози от препарата, примерно четвърт, от стандартната таблетката използвана при главоболие. В резултат било установено, че риска от възникване на рак на дебелото черво се снижава с 24 %, а смъртността от това заболяване  се снижава с 35 %.
  По думите на специалистите, независимо от наличието на странични ефекти, в толкова малки дози вредните свойства на аспирина за болшинството от хората ще бъдат незабележими.
  Според учените, които преди това са били наясно с малката полза от аспирина за профилактика на сърдечно съдовите заболявания, сега сме наясно с голямата  му полза за профилактиката против рак на ректума.
  Гледане на Кафе
Дата: 24 - ти март 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Аспиринът снижава риска от рак на червата
Аспиринът снижава риска от рак на червата
Изследвайки данните на 14 000 пациенти, учени от Оксфордския университет стигнали до извода, че за да се снижи риска от възникване на рак на дебелото черво е необходимо да се приема по една таблетка аспирин дневно
Храната по време на бременност е свързана с риск от появата на алергии у детето
Учени от Института INRA (Франция) са открили възможна връзка между това, което майката е яла по време на бременността и риска от появата на алергии при детето.
Учените са шокирани от свойствата на доматите
Американски учени стигнали до извода, че доматите, употребявани в храната, снижават риска от развитие на такива заболявания, като рак, остеопороза и болести на сърдечно-съдовата система.
Редовната употреба на аспирин води до слепота
Системната употреба на аспирин повишава два пъти вероятността от развитие на макулодистрофия.
Човешки лактоферин – един от най-интересните лекарствени белтъци
Убива вируси, гъбички и има антиоксидантно действие, без да засяга естествената микрофлора, включително и тази на червата.
Една от пикантните подправки способства за забележително подмладяване
За съхранението на младостта са необходими антиоксиданти. Етеричните масла, съдържащи се в пикантните билки – подправки, могат да бъдат ефективни антиоксиданти.
Чревните бактерии разделят хората на три типа
Наборът от човешките чревни бактерии може да бъде сведен до един от трите ентеротипа. Предполага се, че по ентеротипа могат да се определят особеностите на човешкия метаболизъм и да се назначи подходящата диета.
Хлябът ни спасява от ... рак. Подробности
Хлебната кора, смятат учените, притежава уникални свойства, които е добре да използваме против нарастването на раковите клетки.
Как да победим корупцията
Разработката на ефективна антикорупционна политика изисква, първо да се изясни, какво кара хората да станат корумпирани. Изглежда, едва сега учените започват да говорят по - уверено за тези причини.
В университета Лийдс проверяват ефективността на рибеното масло, като противораково средство
По – специално, ще бъде тествана ефективността на чистата ейкозапентаенова киселина - полиненаситена мастна киселина от клас Омега-3, влизаща в състава на много хранителни добавки с рибено масло.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други