ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Американски дизайнери революционизираха принтера


   Има неща, които могат да бъдат измислени само веднъж. Каноничен пример е велосипедът: постоянно се опитват да го подобрят, но никой не е не е направил нищо различно от колелото.
  В тази категория с увереност може да се включи и принтерът. През последните години устройството придоби много нови функции – от четци за карта памет до безжично свързване към мрежата. Все пак компютърната периферия получава много по – малко внимание, отколкото модерните джаджи.
  Именно липсата на иновации е подтикнала дизайнерската фирма от Сиатъл Artefact да се замисли. Компанията решила да „стреля“ там, където дълго цари затишие.

Гледане на Кафе
Концепцията на новия принтер. (изображение: авторите)

  Сътрудникът на фирмата Jonus Buck излязъл с безпрецедентна концепция. Грубо казано, ако с принтерите се беше заела Apple, то те със сигурност щяха да изглеждат така. Прототипът, наречен SWYP (See What You Print), представлява матово черно устройство със сензорен дисплей, което идеално се интегрира с фотоапарати, компютри, телефони и таблети. При включване, върху екрана на принтера се показват всички фотоси и документи, съдържащи се в съответното устройство и са достъпни за печат. Потребителят може да се рови из екрана и да избира това, което иска да принтира. С леки движения на пръстите снимките или документите могат да се изрежат или редактират директно на принтера.
  Концепцията е базирана на вече съществуващи технологии. За съжаление, това ще остане просто прототип: компанията няма намерение да създава работещ продукт. Целта на демонстрацията е да се насочи вниманието на отрасъла към това, освен да вкарват в нещастния принтер само допълнителни функции, да не забравят за истинския иновативен дух.
  Между другото, съвсем навреме. Ако се вярва на фирмата за проучвания IDC, то през второто тримесечие на тази година, световният пазар на печатни периферни устройства/принтер + копирни машини/ е паднал 0,3%, а нататък ще се влошава.
  Това не е първият опит на компанията за преосмисляне на „обидените“ потребителски стоки. През януари фирмата представи концепция на фотоапарата WVIL (Wireless Viewfinder Interchangeable Lens). Устройството изглежда като iPhone със снимачен обектив, но този обектив има собствен процесор и се свързва към смартфона безжично. Например, можете да поставите фотоапарата в единия край на стаята, да се отдалечите от него със смартфона в ръце - и да си направите автопортрет.
  Производителите вече преговарят с фирмата за лицензиране на технологията. 

Гледане на Кафе
Дата: 21 - ви септември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Американски дизайнери революционизираха принтера
Американски дизайнери революционизираха принтера
Има неща, които могат да бъдат измислени само веднъж. Каноничен пример е велосипедът: постоянно се опитват да го подобрят, но никой не е не е направил нищо различно от колелото.
Пет от най-големите американски интернет-доставчици започват борба срещу незаконно съдържание
Компаниите ще уведомяват доставчиците за незаконно онлайн разпространение на техни материали.
Пластмасово дърво – като начин за ефективно растениевъдство
Турски дизайнери са създали необичайна вертикална оранжерия, която спестява пари при отглеждането на растения и помага на околната среда.
Електронното перо Wacom Inkling трансформира рисунки върху хартия в цифров вид
Компанията Wacom, в средата на септември, ще започне продажбата на оригиналния компютърен аксесоар Inkling за художници, илюстратори и дизайнери.
Изкуствени листа ще заменят електроцентралите
Американски учени от Масачузетския технологичен институт първи са създали така наречените изкуствени листа
Учените са шокирани от свойствата на доматите
Американски учени стигнали до извода, че доматите, употребявани в храната, снижават риска от развитие на такива заболявания, като рак, остеопороза и болести на сърдечно-съдовата система.
Създадена е нанокръпка за сърцето
Американски биоинженери използвали миниатюрни въглеродни нанотръби, като поддържаща структура, за възстановяване на сърдечни клетки.
Човешкият нос – източник на електричество
Технологията, предложена от американски изследователи, се основава на пиезоелектричният ефект в човешкия нос, възникващ под влияние на дишането.
Автомобил за слепи ще се появи през 2011
Възможно е още през 2011 г. да се пови автомобил за хора с пълна загуба на зрението. Проекта се разработва от американски учени съвместно със сътрудниците на националната федерация на слепите в САЩ.
Създаден е диамантен материал с изключително ниска плътност
Американски учени са разработили материал с изключително ниска плътност на базата на нанокристални диаманти.
123
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други