ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Автомобил за слепи ще се появи през 2011

Гледане на Кафе
Възможно е още през 2011 г. да се пови автомобил за хора с пълна загуба на зрението. Проекта се разработва от американски учени съвместно със сътрудниците на Националната федерация на слепите в САЩ.
  Информацията за ситуациите по пътя, шофьорът ще получава с помощта на интерфейс, разработен специално за слепи.
  Например, за завоите ще предупреждават специални сензори, изпращащи вибрационен сигнал в ръкавиците, които ще носи водача. За определяне на ъгъла под който трябва да се завърти волана, в колата ще има звуков механизъм, даващ гласови команди, съобщаващи посоката на движение. Определянето на скоростта ще става с помощта на специална жилетка, вибрираща с различна честота, в зависимост от скоростта на автомобила.
  По думите на президента на Националната федерация на слепите в САЩ – Марк Маурер, подобни проекти ще помогнат да се промени представата на хората за слепотата. Той отбелязва, че идеята за такова транспортно средство не е нова. Разработката на автомобил за слепи, Маурер започва още преди 10 години.
  Очаква се, че напълно функциониращ прототип на такъв автомобил, ще бъде тестван от сляп водач на трасе във Флорида през януари 2011г.
  Гледане на Кафе
Дата: 24 - ти март 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Автомобил за слепи ще се появи през 2011
Автомобил за слепи ще се появи през 2011
Възможно е още през 2011 г. да се пови автомобил за хора с пълна загуба на зрението. Проекта се разработва от американски учени съвместно със сътрудниците на националната федерация на слепите в САЩ.
Диабло III е възможно да излезе през 2011 година
Играта изглежда невероятно. Едва през третото тримесечие на тази година ще можем да започнем публичното и тестване - каза г-н Морхайм.
Opel разработи едноевров автомобил
Двуместният автомобил One Euro Car се отличава с леката си конструкция и изключително ниска консумация на гориво.
Брайл – четене с ръце
Опитвали са да игнорират изобретението на Брайл, безрезултатно са опитвали да го преработят, но в крайна сметка светът признава, че разработената от Брайл писмена система за слепи е най – добрата.
Пентагонът е одобрил дизайнерските проекти за армейски трансформър
Министерството на отбраната на САЩ възнамерява до 2015 г. да получи хибрид от брониран автомобил, лек самолет и хеликоптер.
Представен е интерактивен волан за автомобил
Разработката, създадена от германски специалисти, представлява мулти-тъч екран, който разбира се, може да се върти. Иновативният волан позволява на водача да вижда картата на кварталите и да управлява мултимедийната система.
Появи се робот с кожа
Чувствителни сензорни пластини ще помогнат на механичните създания да усещат себе си и тези, около тях.
Разработено е устройство за управление на автомобил с една ръка
То съчетава в себе си волан, скоростна кутия, педали за газ и спирачка.
Panasonic ще изгражда Еко град с хиляди домове, захранван изключително с алтернативна енергия
Селището трябва да се появи в близост до японската столица през 2014 година. Електрическата и топлинна енергия е планирано да се получават от слънчеви панели и горивни клетки.
Nokia обяви конкурс за мелодии
Мелодията, която спечели конкурса, ще бъде инсталирана през 2012 г. на 100 милиона Nokia-телефони, като ще се появи и в асортимента на онлайн магазина за приложения Ovi Store. Опитайте!
123456 ... 54
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други