ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Австралийският летящ мотоциклет е готов за тестване


 

Гледане на Кафе
Летящият мотоциклет в плахите му опити да се издигне. /снимка: Chris Malloy/

В следващите няколко месеца трябва да започнат летателни тестове на устройството с каноничното име Hoverbike. Все пак, този hoverbayk прилича на мотоциклет, който вместо колела има две хоризонтални перки.
  Те са затворени в пръстеновидни обтекатели, между които е поставена седалката на пилота, кормилото и лостовете за контрол.
  Историята на Hoverbike започнала, когато инструкторът по пилотиране, австралийският инженер Крис Малой, имал неблагоразумието да нарече лекият въртолет Робинзон R22 „въздушен мотоциклет”. Именно тогава, г-н Малой се запалил от идеята да създаде апарат, на който това име би прилягало напълно.
  След две и половина години упорита работа, се появило необичайното превозно средство с дължина 3 м, диаметър на винтовите единици 1.3 m и с тегло 105 кг. Сравнително малката маса е постигната чрез използване на въглеродни влакна и порести материали. Според изчисленията на изобретателя, aerobayk ще се извисява на височина от 3 километра и ще се движи със скорост до 278 км / ч. 30-литровият резервоар за гориво трябва да бъде достатъчен за 148 км, при полет със скорост от 148 км / ч.
Четиритактов двигател с обем 1170 кубически  см и мощност 60 кВт, върти перките в противоположни посоки: това е необходимо, за да погасява взаимно реактивния въртящ момент (под влиянието на този ефект, корпусът на вертолета се стреми да се разгърне в посока, обратна на въртенето). Ако перките откажат, ще се отворят парашути: инженер Малой е помислил за всичко! Авторът на машината все още не е решил, дали парашутите ще бъдат поставени върху тялото на летателния апарат или в раницата на пилота.
  Hoverbike ще се управлява почти, като мотоциклет: промяната на посоката ще става чрез накланяне и завъртане на волана, единият от лостовете ще увеличава тягата, а с другият - ще насочвате машината надолу и нагоре.
  Hoverbike премина редица наземни изпитания и дори е успял да се издигне във въздуха (мисля, че това е негова основна задача, а?), при което е бил удържан с въжета. Към есента(което е австралийската пролет) ще се състои първият полет, а при достатъчен интерес на инвеститорите може да се организира серийно производство. Година по-късно, предполага г-н Малой. Първоначалната цена на продукта е 40 000 $.
 

Гледане на Кафе
Дата: 10 - ти юни 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Австралийският летящ мотоциклет е готов за тестване
Австралийският летящ мотоциклет е готов за тестване
В следващите няколко месеца трябва да започнат летателни тестове на устройството с каноничното име Hoverbike. Все пак, този hoverbayk прилича на мотоциклет, който вместо колела има две хоризонтални перки.
Диабло III е възможно да излезе през 2011 година
Играта изглежда невероятно. Едва през третото тримесечие на тази година ще можем да започнем публичното и тестване - каза г-н Морхайм.
Очаквайте ерата на добрите новини
Добрите новини, ако сте забелязали, се срещат много рядко. По някакъв начин ние се справяме с това.
САЩ успешно тестваха свръхзвуков снаряд
Пентагонът извърши успешен тест на летящ снаряд, който може да се движи по-бързо от звука.
Facebook стартира -Социално търсене-
Facebook започна бета тестване на системата Graph Search, предназначена за търсене по контент.
Разгадана е тайната на гения на Леонардо да Винчи
Откритие на британски учени е позволило да бъде разгадана тайната на гения на изключителни художници, като Леонардо да Винчи и Пабло Пикасо.
Странен анонс на музикален албум
Съвременният немски композитор Свен Хелбиг представи новия си музикален албум, чрез странно видео за възраждането на класическата музика.
Ще може ли да заредим телефона с едно докосване на пръстите
Австралийски изследователи се опитват да превърнат пиезоелектричният филм на сензорните екрани в пълноценно зарядно устройство с търговско приложение.
Чип превръща любителските снимки в почти професионални
Чипът в реално време – буквално за части от секундата – може да извърши цял набор от манипулации върху снимката.
Социалният проект Microsoft Socl
Microsoft Corporation, според слухове от уеб източници, тества собствена социална мрежа Socl, спомената за пръв път през лятото.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други