ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Авиотранспортът на бъдещето – с прозрачни тавани и зонални пространства


Гледане на Кафе
Водещият европейски авиопроизводител "Еърбъс" представи, как ще изглежда самолетът отвътре през 2050 г.
  През миналата година "Еърбъс" обяви концепцията си за високотехнологични самолети, които трябва да се появят в небето към средата на века. Сега пред инженерите-футуролози стои задачата за проектирането на вътрешното пространство на машината.
  Тъй като в близко бъдеще, авиокомпаниите ще приключат с надпреварата за печалба/би било добре да е вярно!/, те ще тръгнат към търсене на максимална вместимост на самолетите. Въздушният транспорт няма да се дели на класи, а на зони. Ценовата диференциация ще може да се проведе, като се предлага различен набор от услуги.
В „зоната за бодрост” пътникът ще може да се възстанови под поток от въздух, обогатен с витамини и антиоксиданти, както и да получи сеанс с точков масаж в „интелектуалните” кресла, идеално повтарящи човешкото тяло. В „зоната на взаимодействие” пътниците ще бъдат въвлечени в различни видове социални отношения, било то холограмна игра, общуване или виртуална търговия. Зоната на „интелигентните” технологии ще осигури комуникацията с останалите на земята роднини или делови партньори и ще предостави такова ниво на комфорт, че всеки пасажер да се чувства разкошно.
  Корпусът на самолета ще бъде изграден с помощта на бионични технологии: скелетът от кух титан ще имитира белите дробове, като едновременно ще притежава здравината на птичите кости. Вместо илюминатори ще има големи участъци от прозрачен материал, който ще осигури панорамна гледка и ще регулира степените на осветеност, влажност и температура на борда.
  "Еърбъс" ще покаже реални и концептуални разработки на Парижкия авиосалон в Льо Бурже, който ще бъде открит на 20 юни 2011 г.
  Гледане на Кафе
Дата: 15 - ти юни 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Авиотранспортът на бъдещето с прозрачни тавани и зонални пространства
Авиотранспортът на бъдещето – с прозрачни тавани и зонални пространства
Водещият европейски авиопроизводител "Еърбъс" представи, как ще изглежда самолетът отвътре през 2050 г.
Войниците на бъдещето ще станат невидими
Центърът за инженерно-физически изследвания във Великобритания работи над нов тип тъкан, която ще използва слънчевите фотоелектрични елементи, термоелектрични устройства и най –новите олекотени батерии.
Небостъргачът на бъдещето
Небостъргачът на бъдещето – модулност, енергийна ефективност и екологичност
Honda създаде автомобила на бъдещето
По време на Токийския автосалон, наред с другите новости, Honda ще представи хибридния автомобил Advanced Cruiser-X (AC-X).
Създадено е устройство на бъдещето, което фантастите са нарекли -умен прах
В допълнение към закона на Мур за удвояването плътността на транзисторите върху една интегрална схема на всеки две години, важи и закона на Бел за появата на нов клас компютри с по – малки размери на всеки 10 години.
HP споделя визията си за компютрите на бъдещето
Hewlett-Packard Company разказа за няколко концептуални дизайнерски разработки в областта на персоналните компютри и дисплеи,използвани от режисьорите на хита Real Steel с Хю Джакман(Hugh Jackman)в главната роля.
Победителите в конкурса за небостъргач на бъдещето
Полярен чадър (Polar Umbrella), базиран на явлението осмоза, спечели ежегодния конкурс за небостъргачи eVolo 2013 Skyscraper Competition.
Интерфейс за компютрите на бъдещето
Съществуват и независими разработчици, правещи чудесни неща, базирани на най-новите технологии на Microsoft.
Футуристична концепция за чадър от 2050г - Airblow 2050
Дори най-невероятните предмети на бъдещето ще се основават на технологии, които се разработват днес.
Бъдещето на стволовата клетка зависи от нейната форма
Кое заставя стволовите клетки да се трансформират в строго определен клетъчен тип? Как, например, костните стволови клетки разбират, какво им е нужно за да станат именно костни клетки, а не хрущялни?
123
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други